Pedallar kanserli çocuklar için

Pedallar kanserli çocuklar için

Haberin Devamı

ALF Chappell, Sam Tucker ve Luke Weller, Dr, Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde kanser tedavisi gören çocuklara destek olmak için örnek proje başlattı.

Fethiye’de yaşayan Üç İngiliz, “Köşeyi Döner Dönmez” projesiyle kanserli çocuklar için pedal çevirip, bağış toplayacak. Proje için dün Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nden yola çıkan 3 İngiliz, 11 bin kilometre yol alıp yaklaşık 4 ay sonra Güney Afrika’nın başkenti Cape Town’a ulaşmayı hedefliyor.

Hayırseverlerin ve gönüllülerin bağışlarıyla ayakta durduklarını belirten Dr. Behçet Uz Çocuk Vakfı Başkanı Ülkü Belkıs Karlı, proje hakkında şu bilgileri verdi:

“Fethiye’de hayırseverler bağış toplarken, Alf Chappell’e denk geliyor, o da gönüllü olmaya karar veriyor. Vakfımıza bağışta bulunuyor. Daha sonra arkadaşları Sam Tucker ve Luke Weller, hastanemizde kanser tedavisi gören çocuklara destek olabilmek amacıyla bir etkinlik düzenlemeye karar veriyor. Bu fikir bizim de çok hoşumuza gitti. 3 İngiliz, bisikletleriyle Güney Afrika Cumhuriyeti’nin başkenti Cape Town’a kadar 11 bin kilometre pedal çevirecek. Üzerlerinde vakfımızın da isminin yer aldığı tişörtleri giyecek. 4 ay sürecek yolculuk boyunca gidecekleri yerlerde hem Türkiye’yi tanıtacaklar, hem de kanserli çocukların tedavisi, kanserle mücadele için destek isteyecekler.”

Haberin Devamı

Pedallar kanserli çocuklar için

Güzergah değişti

Karlı, 3 İngiliz’in Suriye ve Mısır üzerinden bisikletle Güney Afrika’ya gideceğini ancak buradaki olaylardan dolayı güzergahın değiştirildiğini, Aliağa, Ayvalık, Çanakkale, Biga, Bandırma üzerinden İstanbul’a oradan da uçakla Mısır’ın güneyine gideceklerini ve yolculuğun bu güzergahtan devam edeceğini kaydetti. Projenin dün başlamasına rağmen özellikle yurtdışında bağışların gelmeye başladığına da dikkat çeken Karlı, “Şu ana kadar İngiltere, Fransa ve Portekiz’den bağışlar geldi. 5 liraya bebek sattığımız bir ortamda bu bağışlar bizim için çok önemli. Bağış yapmak isteyenler, www.buvak.com internet sitemizden bilgi alabilir. Bağış yaparak, bu çocukların yüzünü güldürebilirsiniz” dedi.

Pedallar kanserli çocuklar için

Haberin Devamı

GÖNÜLLÜ OLDULAR

23 yıldır Fethiye’de yaşayan Alf Chappel, yaklaşık 4 ay boyunca 11 bin kilometrelik yol yapacaklarını belirterek, “Amacımız hem Türkiye’nin tanıtımı, hem de kanserli çocuklara yardımcı olmak istiyoruz. Tamamen gönüllü olarak bunu yapıyoruz. Masrafları kendimiz karşılıyoruz” diye konuştu.

DESTEĞE DEVAM

Vakfın 1987’de kurulduğunu, hastaneye ve burada tedavi gören çocuklara çeşitli hizmetler verdiklerini hatırlatan Karlı, hastaneye kuvözden çeşitli sağlık aletlerine, çocuklara ise bezden ilaca kadar birçok alanda yardımda bulunduklarını kaydetti. Karlı, “Bu yardımları hayırseverler ve gönüllü bağışçıları sayesinde gerçekleştiriyoruz. Vakıf olarak bu çocukların hastaneye yatışından sağlıklarına kavuştukları zamana kadar ailelerine ve kendilerine destek oluyoruz” diye konuştu.

Yazarın Tüm Yazıları