Pedallar Edirne'de çevrilecek

Güncelleme Tarihi:

Pedallar Edirnede çevrilecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2011 14:48

Edirne'de, 3. Uluslararası Edirne Bisiklet Şenliği ve Avrupa Günü düzenlenecek.

Edirne Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Edirne AB Bilgi Merkezi, Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK), Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesinin katkılarıyla 8 Mayıs'ta “3. Uluslararası Bisiklet Şenliği ve Avrupa Günü” çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Türkiye ve Avrupa coğrafyasında uluslararası bisiklet yollarının kesişme noktası olan Edirne'deki şenliğe Bulgaristan, Yunanistan ve Trakya bölgesinden yaklaşık 500 bisikletsever katılacak. Svelingrad ve Orestiada Belediye Başkanları da bisikletleri ile şenliğe katılacak.

Saraçlar Caddesi'nde yapılacak etkinliklere katılacak olan bisikletli grup, eskort eşliğinde Edirne'nin tarihi ve turistik yerlerini gezerek bisikletli turizme katkı sağlanacak.

Hediye çekilişinin de yapılacağı şenlikle ilgili olarak yetkililer, şunları kaydetti:
“Edirne, Orestiada ve Svelingrad'ın turizm tanıtımına, çevre sorunlarına, Avrupa Günü anlamına ve uluslararası bisiklet yollarının bu bölgeden geçişine katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu şenlik, belki de şehrimizin, komşu ülke yerleşimlerinin bundan sonraki yıllarda sahip çıkacağı devamlılığının olacağı en büyük, spor, turizm ve doğa etkinliklerinden biri olacaktır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!