Pedala engel yok

Güncelleme Tarihi:

Pedala engel yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2017 15:24

Bisikletliler, görme ve işitme engelli vatandaşlarla birlikte “Engelsiz pedallar” sloganıyla dün bisiklet turuna çıktı. Güvenpark-Ankara Kalesi arasındaki tura engelliler tandem ile katıldı.

Haberin Devamı

Görme ve işitme engelli vatandaşlar ile bisikletliler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde düzenledikleri ortak organizasyon ile Başkent sokaklarında pedalladılar.
Başkent Görme Engelliler Spor Kulübü ve Ankara Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği (ABİDOSD) işbiliğindeki bisiklet turuna çok sayıda bisikletli katıldı. Güvenpark’tan başlayan ve Ankara Kalesi’nde sona eren bisiklet turunda, görme ve işitme engelli vatandaşlar da tandeme bindi. Eski sporcu olan ve çok az görebilen Başkent Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Orhan Tanrıkulu, şunları söyledi:
“Bugünün anlamını ifade etmek için ABİDOSD ile böyle bir organizasyon düzenledik. Eski bir sporcuyum. Bugünkü sloganımız, engelsiz pedallar. Böyle bir günde toplumsal duyarlılığı artırmak, empati kurmak adına arkadaşlarla birlikte olduk. Çok mutluyuz.”

Haberin Devamı

AMAÇ DUYARLILIĞI ARTIRMAK

Amaçlarının engelsiz vatandaşlara karşı toplumsal duyarlılığı artırmak olduğu ifade eden ABİDOSD Başkanı Murat Yumrutaş ise, “Bugün engelsiz pedallar olarak yola çıktık. Görme ve işitme engelli birkaç arkadaşla birlikte onların da varlığına dikkat çekmek, onların da dışarıda özgürce bisiklete binmesini amaçlayarak bu özel günde hep birlikte pedalladık” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!