Pedal tutkunları buraya

Güncelleme Tarihi:

Pedal tutkunları buraya
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2016 12:26

Pedal tutkunları buraya

Haberin Devamı

İZMİR, (DHA)- İZMİR Büyükşehir Belediyesi, 85'inci İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında ilk kez kurduğu 'Bisiklet ve Yaya Şehri'nde bisiklet tutkunlarına da kapılarını açtı. Küçükten büyüğe pek çok ziyaretçinin ilgisini çeken etkinlik alanında hem eğlence hem de aksiyon var.
26 Ağustos - 4 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 85'inci İzmir Enternasyonal Fuarı'nda en çok ilgi çeken noktalardan biri, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu 'Bisiklet ve Yaya Şehri' oldu. Bisiklet hakkında eğitimden bakım ve tamir atölyelerine kadar akıllara gelen her sorunun cevabının verildiği, sadece kentteki kiralanabalin 'Bisim' bisikletlerinin değil çeşitli eğitim ve şov bisikletlerinin de deneyimlenebildiği bu şehir, akrobasi şovlarıyla ve ziyaretçilerin katıldığı yarışmalarla keyifli anlar yaşatıyor. Pedallayarak tuval boyama etkinliği, aile bisiklet gezintileri ve yarışları, duran ve denge bisiklet yarışları, bisiklet dilek ağacı, film gösterimleri, bisikletliler-yayaların-engellilerin kendilerini özgürce ifade edebilecekleri serbest kürsü ve daha birçok eğlenceli sürpriz köşeler, Bisiklet ve Yaya Şehri'nde ziyaretçileri bekliyor.
BÜYÜKŞEHİR, BİSİKLETLİ VE YAYALAR İÇİN ÖZEL BİRİM KURDU
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bisiklet kenti olma yolunda attığı adımlara bir yenisini ekleyerek, Ulaşım Daire Başkanlığı'na bağlı olarak 'Bisikletli ve Yaya Erişim Şefliği'ni kurdu. Bisikletli ve Yaya Erişim Şefliği'nin hazırladığı 'Sürdürülebilir ulaşım politikaları kapsamında motorlu araçların kullanımının azaltılması, yaya ve bisikletli ulaşım alt yapısının geliştirilmesine yönelik üretilen proje' Türkiye için örnek bir model oluşturuyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!