Pedal çevirerek dünyayı geziyor

Güncelleme Tarihi:

Pedal çevirerek dünyayı geziyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2010 20:17

Bisikletiyle dünya turuna çıkan ve dört yıl sonra ülkesine dönmeyi planlayan Hollandalı Arjen Van Lierop, Alanya'da verdiği dinlenme molasında Türk insanının misafirperverliğinin kendisini çok şaşırttığını söyledi.

Haberin Devamı

Hollanda'nın Veldhoven kentinde yaşadığını ve bilgisayar programcılığı yaptığını belirten 44 yaşındaki Arjen Van Lierop, iş yerini satarak elde ettiği parayla eylül ayında dünya turuna çıktığını bildirdi. Lierop, 6 hafta önce Türkiye'ye giriş yaptığını Çanakkale, Bursa, İzmir, Denizli, Fethiye'den sonra Antalya'yı gezdiğini ifade etti. Alanya'da bir kafede mola veren ve burada gazetecilere gezisiyle ilgili bilgi veren Lierop, gezdiği ülkelerden farklı olarak Türkiye'de geçtiği her yerde insanların çay, kahve ve yemek ikram ettiğini belirterek, gösterilen ilginin kendisini şaşırttığını söyledi.

Alanya'dan Adana'ya gideceğini ve buradan da Suriye'ye geçeceğini ifade eden Lierop, ülkesine 4 yıl sonra döneceğini dile getirdi. Gezdiği ülkelerde kalacağı günleri planlamadığını aktaran Arjen Van Lierop, Suriye'den sonra Ürdün ve Mısır'a gideceğini ve 1 yıl sonra da Çin'de olmayı hedeflediğini belirterek, “Şu ana kadar Almanya, İtalya, Avusturya, Slovenya, Sırbistan, Hırvatistan, Bosna Hersek ve Bulgaristan'ı gezdim” dedi.
Lierop, yırtılan ayakkabısını poşetle sararak yolculuğunu sürdürdüğünü kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!