YÖK Pedagojik formasyon veren üniversiteler | İstanbul Üniversitesi başvuruları yarın başlıyor!

Güncelleme Tarihi:

YÖK Pedagojik formasyon veren üniversiteler | İstanbul Üniversitesi başvuruları yarın başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2015 15:21

Öğretmen olmak için alınması gereken bir eğitim olan Pedagojik formasyon eğitimi için başvurular başladı mı? Pedagojik Formasyon veren üniversiteler hangileri? İstanbul Üniversitesi kontenjanı ne kadar, başvurular ne zaman başlıyor?

Haberin Devamı

PEDAGOJİK FORMASYON NEDİR?

Pedagojik Formasyon öğretmen olabilmek için alınması gerekli bir eğitimdir.

Eğitim fakültesi öğrencileri "Pedagojik formasyon" dersleri alarak okuldan öğretmen olabilecek şekilde mezun olurken diğer öğretmen yetiştiren kurumların mezunları ise isterlerse "Pedagojik formasyon eğitimi" almaları gerekmektedir.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), atanamayan öğretmen sayısının 400 bini bulması üzerine geçen yıllarda 54 bin kişiyi bulan pedagojik formasyon eğitimi alan öğrenci sayısını bu yıl 15 bin kişiye düşürdüğünü açıkladı.

Artan tepkiler üzerine pedagojik formasyon eğitimi alan öğrenci sayısı üniversitelerin kendi yönetimlerine devredildi ve kontenjan sayısı rektörlükler tarafından belirlendi.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KONTENJANINI 3500 KİŞİ OLARAK BELİRLEDİ

Haberin Devamı

Kontenjan sayısını belirleyen İstanbul Üniversitesi'nden şu açıklama geldi:

Yeni Dönem Pedagojik Formasyon Sertifika Programı Duyurusu

YÖK’ün 18.11.2015 tarihli toplantısında almış olduğu karar doğrultusunda; Üniversitemizin ilgili kurullarınca değerlendirilerek genel kontenjanımızın 3500 kişi olması kararlaştırılmıştır. Açılacak alanlar aşağıda listelenmiş olup; başvuruların AKSİS (Öğrenci Otomasyon Sistemi) üzerinden online olarak 02.12.2015 Çarşamba Günü alınması planlanmaktadır. Alanlara göre kontenjan dağılımı başvuruların yoğunluğuna göre belirlenecektir.

DEKANLIK

YÖK Pedagojik formasyon veren üniversiteler | İstanbul Üniversitesi başvuruları yarın başlıyor

Yükseköğretim Kurulu, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı açılmasına izin verilen üniversiteler ve kontenjanları, internet sitesinde açıklanırken başvuru tarihleri henüz açıklanmadı.

PEDAGOJİK FORMASYON VEREN ÜNİVERSİTELERİN LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Bu değişiklik ile eğitim fakültelerinde ikinci öğretim programları kaldırıldı, geçen yıl yaklaşık 54 bin olan ve eğitim fakültesi dışındaki mezunlara öğretmenlik yolunu açan pedagojik formasyon için de kontenjan bu yıl 15 bine düşürüldü.

YÖK'ün internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı itibarıyla mezuniyet aşamasında olan öğrenciler ile mezunlar için başlatılacak Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programlarının açılmasına izin verilen üniversiteler ve kontenjanları belirlendi.

Haberin Devamı

İsteyenler, üniversitelerin isimlerine ve kontenjanlarına YÖK'ün internet sitesinden ulaşabilecek.

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ ALMANIN ŞARTLARI NELERDİR?

Lisans mezunu iseniz ve lisans mezuniyet ortalamanız en az 2,5/4 ya da 65/100 ise doğrudan bu eğitimi verebilecek üniversitelere başvurarak pedagojik formasyon eğitimi alabilirsiniz.

YÖK, hangi üniversitelerin “Formasyon Eğitimi Sertifikası” verebileceğini her yıl yapacağı kontroller ile belirlemekte ve bu durumda formasyon sertifikası eğitimi verebilecek üniversiteler her yıl değişiklik olmaktadır.

YÖK Pedagojik formasyon veren üniversiteler | İstanbul Üniversitesi başvuruları yarın başlıyor

 PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİNDEKİ DERSLER HANGİLERİDİR?

Haberin Devamı

1- Gelişim Psikolojisi
2- Ölçme ve Değerlendirme
3- öğrenme öğretme Kuram ve Yaklaşımları
4- Sınıf Yönetimi
5- Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
6- Öğretmenlik Uygulaması
7- Özel Öğretim Yöntemleri
8- Rehberlik

PEDAGOJİK FORMASYON KAYDI İÇİN GEREKLİ BELGELER

a. Kayıt İçin Başvuru Dilekçesi
b. Halen lisans öğrencisi olanlar için Öğrenci Belgesi; Lisans mezunları için Onaylı Mezuniyet Belgesi ya da Diploma (Yurtdışındaki üniversitelerden yükseköğretim kurumlarından mezun olanların diplomalarının denkliği, kayıt sırasında belgelendirilmelidir);
c. Lisans Mezunları için Onaylı Lisans Not Durum Belgesi
d. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (Aslını ibraz etmek kaydıyla)
e. İki Adet Vesikalık Fotoğraf
f. Öğrenim ücretinin kurumca belirlenen ilk taksitinin, ilgili kurumun tayin edeceği banka hesabına yatırıldığına dair banka dekontu.
g. Kurumca istenebilecek diğer belgeler.