Peçenek'i kaybettik

Güncelleme Tarihi:

Peçeneki kaybettik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2013 08:03

PTT 1. Lig takımlarından TKİ Tavşanlı Linyitspor'un teknik direktörü ve futbolcuyken inek karşılığında transfer olarak tarihe geçen Arif Peçenek, dün gece Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu 54 yaşında vefat etti.

Haberin Devamı

PTT 1. Lig ekibi TKİ Tavşanlı Linyitspor'un Teknik Direktörü ve eski milli kaleci Arif Peçenek, Ankara'da geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat etti. Boluspor ve 2-2 biten karşılaşmadan sonra Ankara'ya gelen ve bugün takımının başında idmana çıkacak olan Peçenek, dün gece evinde rahatsızlanarak hastahaneye kaldırıldı. Soğuk algınlığı bulunan ve Ankara Numune hastahanesinde kalp krizi geçiren Arif Peçenek, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

TKİ TAVŞANLI LİNYİTSPOR'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

İNEK KARŞILIĞI KÜLÜP DEĞİŞTİRMİŞTİ

1979 yılında dünya ve Türk medyasında büyük yankı uyandıran ''İnek karşılığında transfer'''ini ise Peçenek, yıllar önce yaptığı bir açıklamada şu şekilde anlatmıştı. 1979'da, 19 yaşındayken Güneşspor'dan Ankaragücü'ne transferi sırasında yaşanan olayda, eski başkanı Avni Bulduk'un kendisini çağırarak, Altay ile Şekerspor'dan gelen teklifleri ilettiğini belirten Peçenek; ''Bir gazetenin muhabiri, eski başkanım Avni Bulduk'a, Böyle yetenekli bir kaleciyi bedava vermezsin. Ne kadar para aldın?' diye sormuş. Avni Ağabey de Bir inek aldım, Arif'i verdim' demiş. Ertesi gün gazetelerde manşet oldu. Rakip taraftarlar maçlarda inek sesi çıkarıp moralimi bozmaya çalışıyordu. Bu espriler beni kamçıladı. Bunlar bana normalden fazla çalışmam gerektiği felsefesini kazandırdı" dedi.

1959 Doğumlu olan Arif Peçenek, Güneşspor, Ankaragücü, İstanbulspor ve Adanaspor'da Futbol oynadı. Antrenörlük hayatına ise Ankaragücü alt yapısında başladı. Türk telekom, Körfez belediyespor, Vanspor ve Adanaspor'da yardımcı antrenörlük, son olarak ise TKİ Tavşanlı Linyitspor'da Teknik direktör olarak görev yapıyordu. Arif Peçenek yarın öğle namazından sonra Kızılcıhamamda Aile kabristanlığına defnedilecek.

TFF'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Haberin Devamı

Kulüp Genel Menajeri Abdullah Duran: “Türk futbolunun, camiamızın ve ailesinin başı sağolsun”

TKİ Tavşanlı Linyitspor Genel Menajeri Abdullah Duran, geçen hafta sonunda Boluspor ile deplasmanda yaptıkları karşılaşmanın ardından takıma iki gün izin verildiğini belirtti.

Haberin Devamı

ESKİŞEHİRSPOR VE ANKARAGÜCÜ PEÇENEK'İ UNUTMADI

Peçenek'in, iznini Ankara'da ailesinin yanında geçirirken rahatsızlanarak Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığını belirten Duran, “Kalp krizi geçirdiği belirlenen ve yoğun bakıma alınan hocamız, maalesef tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Türk futbolunun, camiamızın ve ailesinin başı sağolsun” dedi.

Duran, evli ve bir çocuk babası Peçenek'in cenazesinin, yarın ikindi namazına müteakip düzenlenecek törenin ardından Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde toprağa verilmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.

CENAZE TÖRENİ İÇİN TFF'DEN İZİN İSTEDİK

Kızılcahamam'da 1959 yılında doğan Peçenek, Ankara'da Güneşspor ile Şekerspor formalarını giydikten sonra transfer olduğu Ankaragücü'nün kalesini 12 sezon koruduktan sonra futbolu bıraktı. Peçenek, uzun süre sarı-lacivertli Başkent ekibinin altyapı antrenörlüğünü yaptı. Peçenek, bu sezon 6'ncı haftadan sonra TKİ Tavşanlı Linyitspor'un teknik direktörlüğüne getirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!