Pazartesi yine geleceğim

Güncelleme Tarihi:

Pazartesi yine geleceğim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2016 00:49

YAZAR Aslı Erdoğan’ın, kapatılan Özgür Gündem gazetesine yönelik soruşturma kapsamında tutuklanması tepkilere neden oldu.

Haberin Devamı

Aslı Erdoğan’a destek veren 149 yazar, “Özgür düşünce susturulamaz! Aslı Erdoğan yalnız değildir” başlıklı metne imza atarak Erdoğan’ın hemen serbest bırakılmasını istedi.

Erdoğan’ın köşe yazarlığı yaptığı ve aynı zamanda Yayın Danışma Kurulu üyesi olduğu Özgür Gündem gazetesinin önünde basın açıklaması yapıldı.

Açıklamaya yazar Vivet Kanetti, Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Mustafa Köz, Uluslararası Yazarlar Birliği PEN üyesi ve Özgür Gündem gazetesi köşe yazarlarından Muazzez Uslu Avcı da katıldı. Aslı Erdoğan’ın annesi Mine Aydost ise kızını görmek için dün Bakırköy Kadın Cezaevi’ne gitti.

Kızının ilaçlarını da götüren Aydost görüş günü olmadığı için cezaevine giremedi. Bunun üzerine Aydost kızına şu kısa mektubu yazdı:

“Canım kızım. Geldim, seni görmek mümkün olmuyor. Ama aynı havayı soluyoruz. Pazartesi yine geleceğim. Bu sefer seni görebileceğimi umuyorum. Seni çok seviyorum. Annen...” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!