KÜTAHYA HABERLERİ

Pazarlar’da Lise Öğrencilerine Güvenilir Gıda Eğitimi

IHA
27.02.2015 - 15:47Son Güncelleme :

PAZARLAR İLÇESİNDE EĞİTİM VE ÖĞRETİME DEVAM EDEN ANADOLU LİSESİ VE ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE İLÇE YAYIM PROGRAMI KAPSAMINDA PAZARLAR İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN GÜVENİLİR GIDA EĞİTİMİ VERİLDİ.

IHA

Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde eğitim ve öğretime devam eden Anadolu Lisesi ve Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerine ilçe yayım programı kapsamında Pazarlar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Güvenilir Gıda Eğitimi verildi.
Pazarlar Anadolu Lisesi konferans salonunda verilen Güvenilir Gıda Eğitimine Anadolu Lisesinden 163, Çok Programlı Liseden ise 78 öğrencinin katıldı ve eğitim Veteriner Hekim Eşref Şenses ve Ziraat Mühendisi İlkay Çetin tarafından verildi.
Pazarlar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimde öğrencilere, güvenilir gıda, gıda zehirlenmeleri, gıda hijyeni ve gıdaların alım ve tüketim sürecinde dikkat edilmesi gereken hususların yanı sıra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tesis edilen Alo 174 Gıda hattı konularında bilgiler verildi.
Alo1 74 Gıda hattının tüketicinin gıda güvenilirliği ile ilgili her türlü ihbar ve şikâyette Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına kolay bir şekilde ulaşabilmesi, iletişimin tek merkezden yönlendirilmesi, tüketiciye en kısa zamanda dönüş yapılabilmesi ve sonucun takibi amacıyla kurulduğu, bu süreçte tamamen gıda güvenilirliğinin sağlanmasına yönelik olarak Bakanlık tarafından yapılan çalışmalara vatandaşlarımızın da iştirak etmesi hedeflendiği, Bu kapsamda; vatandaşlardan gelen ihbar ve şikâyetler Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca değerlendirilerek gerekli denetim ve incelemeler yapılarak gerekli görüldüğünde idari yaptırımlar uygulanmakta ve sonuçların olumsuz olması durumunda kamuoyu ile paylaşılmakta olduğu da özellikle belirtildi.
Son olarak eğitimde, Gıdaları marketten ve pazardan satın alırken, dikkat edilmesi gereken püf noktaları, hijyenin tanımı, yiyeceklerdeki bakteriler, çoğalma şekilleri, kişisel hijyen konularında üzerinde durulduğu eğitimde “Gıda güvenliğinin üreticiden tüketiciye kadar geçen süreçte; Sağlıklı bir ürün olarak aldığımız gıdaların doğru muhafaza edilmemesi ve tüketim aşamasında kişisel hijyene dikkat edilmemesi durumunda da gıda zehirlenmeleri gibi tehlikeler oluşmaktadır.” denildi. Öğrencilerin eğitim boyunca anlatılan tüm hususlara önemle uymaları gerektiği belirtilerek eğitim programı tamamlandı.(MB-EFE)

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Kütahya haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Haber ajanslarının Kütahya ilinden Pazarlar’da Lise Öğrencilerine Güvenilir Gıda Eğitimi hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet.com.tr farkı ile sizlere ulaştırılıyor. Bu haber ilk olarak 27 Şubat 2015 tarihinde saat 15 47’de yayınlandı. Son dakika gelişmesi oldukça Pazarlar’da Lise Öğrencilerine Güvenilir Gıda Eğitimi haberi güncellenecektir.

KÜTAHYA NAMAZ VAKİTLERİ

26 Şubat 2018, Pazartesi
  • İmsak
    06:09
  • Guneş
    07:31
  • Öğle
    13:19
  • İkindi
    16:24
  • Akşam
    18:55
  • Yatsı
    20:12
Sayfa Başı