Pazarda sebze meyve fiyatları el yakıyor

Güncelleme Tarihi:

Pazarda sebze meyve fiyatları el yakıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2017 11:10

Kış aylarının gelmesiyle beraber artan pazar fiyatları hem tüketiciyi hem de satıcıları olumsuz yönde etkiledi. Artan fiyatlar sebebi ile vatandaşlar pazar alış verişlerini daha az yapmak zorunda kalırken, pazarcılar da umdukları satışı yapamamaktan şikayet etti.

Haberin Devamı

Eskişehir Yunus Emre Kapalı Pazar esnafı ve vatandaşlar, artan sebze, meyve fiyatlarından şikayetçi oldular. Pazardaki yüksek fiyatları görünce şaşıran vatandaşlar, Türkiye için bu fiyatların yüksek olduğunu belirtirken, pazar esnafı kış aylarının gelmesiyle beraber fiyatlarda artış olduğunu ifade etti.

“ÜRETİM ÇOĞALDIKÇA, FİYATLAR DA DÜŞER”

Uzun yıllardır pazarcılık yapan Yüksel Şahin, üretim çoğaldıkça fiyatların düşeceğini belirtirken, çıkan ürünlerin talebi karşılamadığını ifade etti. Şahin, “Şu anda sebze biraz yüksek gözüküyor. Bu üretim ile ilgili. O yüzden fiyatlar yüksek oluyor. Üretim çoğaldıkça, fiyatlar da düşer. Bir hafta 10 gün sonra yağışlar başlayıp dereceler eksinin altına düştüğü zaman seralarda ürünler donacak. O da büyük bir sıkıntı. Hava şartları sebebiyle üretim istenilen seviyede olmuyor” şeklinde konuştu.

“OLAN VATANDAŞA OLUYOR”

Haberin Devamı

Artan fiyatların sadece vatandaşı değil, kendilerini de olumsuz yönde etkilediğini belirten Pazar esnafı Aydın Balta, “Üretimden mi oluyor, sezonun sonu geldi ondan mı oluyor bilmiyorum. Fiyatlar artar, düşmez. Olan esnafa ve vatandaşa oluyor” diye konuştu.

“TÜRKİYE GİBİ BİR ÜLKE İÇİN FİYATLAR UÇUYOR”

Sebze fiyatlarını gördükten sonra şaşkınlığını gizleyemeyen Ahmet Altınbaş, Türkiye gibi seracılığın gelişmiş olduğu bir ülkede fiyatların çok yüksek olduğunu ifade etti. Altınbaş, “Türkiye’de bu kadar seracılığın olduğu bir memlekette bu fiyatlar çok yüksek. Pazar fiyatları, üretici fiyatı değil. Anamur’da muzun kilosu 2 liraya satılıyor. Biz burada 5 liraya satın alıyoruz. Bir kilo patlıcan 4-5 lira. Biber 10 lira olmuş. Türkiye için çok büyük bir para bunlar. Bin 500 lira ortalama gelirimiz var. Bin 500 lira aylık geliri olan bir adamın pazarda bu fiyatlar ile bir şeyler alması mümkün değil. Tek maaşla geçinen bir adam pazardan ya yarım kilo alacak ya da 250 gram alacak” açıklamalarında bulundu.

“ESKİŞEHİR’DE FİYATLAR PAHALI”

Sebze fiyatlarındaki artışın seralardan kaynaklandığını belirten Mustafa Yıldırım da seraların ısınması gerektiğini ifade etti. Yıldırım, “Bu sebzelerin çoğu seralardan geliyor. Seralarda da maliyet artıyor. Seraların ısınması gerekiyor. Eskişehir’de fiyatların pahalı olmasının nedeni bu diye düşünüyorum” dedi.

 

Haberin Devamı

 

Bitcoin nedir, caiz midir? | Sarı Mikrofon

 

BAKMADAN GEÇME!