Pazarcı esnafını sevindiren haber

Güncelleme Tarihi:

Pazarcı esnafını sevindiren haber
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2018 18:41

Pazarcı esnafını sevindiren haber

Haberin Devamı

MANİSA'nın Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 3 katlı 21 bin 400 metrekarelik alanda kurulması planlanan kapalı modern pazar yerinin tanıtımı yaptı.

Şehzadeler Belediye Başkanı AK Partili Ömer Faruk Çelik, Manisa Meyve Sebze ve Umum Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener'i ziyaret etti. Çelik, 3 katlı ve 21 bin 400 metrekarelik alanda kurulması planlanan kapalı modern pazaryerini tanıttı. Yeni yapılması planlanan pazaryerinin tamamlanmasının ardından pazarcı esnafının şartlarının büyük ölçüde iyileşeceğinin altını çizen Çelik, "Manisa'da pazarcı esnafımızın en ciddi sorunlarından birisi kapalı modern pazar yerlerinin olmaması. Sokak aralarında kurulan pazarlarda yağmurda, rüzgarlı havalarda hem pazarcı esnafımızın büyük sıkıntılar yaşaması hem de vatandaşımızın sağlıksız koşullarda alışveriş yapmak zorunda kalması gibi durumlar vardı. Şehitler Mahallesi Mehmetçik Caddesi üzerinde Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin kullandığı 8 bin 460 metrekarelik arsa üzerinde, yaklaşık 16 bin metrekare bir kapalı pazaryeri, kapalı pazaryerine ait otoparklar ve pazar yerine ait yan fonksiyonları içeren 21 bin metrekarelik pazaryeri kompleksiyle ilgili projemiz hazır. Tüm pazarcı esnafımızı ve Alaybey Mahallesi pazaryerinde tezgah açan 600 pazarcı esnafımızı kapsayacak şekilde bir pazar. Cumartesi günleri, pazar için hizmet verecek, diğer günlerde de civar mahallelerdeki vatandaşlarımıza otopark olarak hizmet verecek. Mahallemizdeki otopark sıkıntısına da ciddi katkı sağlayacak bir mekana mahallelerimize kazandırmış olacağız. Bu projemiz ile birlikte yaklaşık 20 milyon liralık modern bir pazaryeri kazandırmış olacağız" diye konuştu.

Yapılacak olan modern pazaryeri projesinin pazarcı esnafını çok sevindireceğini dile getiren Oda Başkanı Şener ise, daha iyi koşullarda hizmet verebileceklerini söyledi.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!