Pazar yerinden şampiyonluğa

Güncelleme Tarihi:

Pazar yerinden şampiyonluğa
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2018 15:13

Kızılcahamam Belediyesi’nin bir süre önce desteğini çektiği kick-boks sporcusu gençler, ilçedeki pazar yeri ve kent meydanında antrenman yaparak hazırladıkları Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası’ndan 8 madalyayla Ankara’ya döndü.

Haberin Devamı

Kızılcahamam Belediyesi, geçen yıl temmuz ayında kurduğu Amatör Spor Kulübü kick-boks takımının önce antrenörü Cihangir Akbaş’la olan sözleşmesini feshetti, sonra da takımdan desteğini çekti. Genç sporcular, Antalya’da 8-14 Ocak tarihleri arasında düzenlenen turnuvanın iki hafta öncesinde ortada kaldı. Belediyenin spor salonunda çalışmalarına izin verilmediğini iddia eden sporcular, ilçe meydanında ve kapalı pazar yerinde antrenmanlarına devam ettiklerini söyledi.
Milli sporcu olma hayali kuran gençler, pazar yeri ve meydandaki antrenmanlarını, sözleşmesi feshedilen antrenörleri Cihangir Akbaş ile birlikte yaptı. Bu süreçte Kızılcahamam Belediyesi’nin desteğini çektiği sporculara, ilçedeki bir iş adamı sponsor oldu. Sponsor desteğiyle turnuvaya katılan Kızılcahamamlı 9 sporcudan 8’i, Ankara’ya dereceyle döndü.

Haberin Devamı

SPORCULARIMIZ DIŞARI ATILDI

Türkiye Kick-Boks Milli Takım Başantrenörü de olan Cihangir Akbaş, sporcularını kutlayarak, şunları söyledi:
“Sporcularımız, belediye ile yaşadığımız olaydan sonra salonlarının kapısına kilit vurularak dışarı atıldı. Bu süreçte ‘Hocam siz neredeyseniz, oradayız. Çalışmalara devam etmek istiyoruz’ dediler. Cumhuriyet Meydanı’nda, yağmur yağdığında kapalı pazar yerinde bu çocuklara antrenman yaptırmaya devam ettim. Yağmur, çamur içinde zor şartlarda çalıştılar. Bu şekilde de turnuvaya girdiler. Ben de, Ankara Bölge Antrenörü olarak görevlendirildiğim için oradaydım ve başlarında hoca bulunmayan tüm Ankaralı sporcularımıza elimden geldiği kadar yardımcı oldum.”

Pazar yerinden şampiyonluğa

Hürriyet Ankara, temmuz ayında kurulan Kızılcahamam Belediyesi Amatör Spor Kulübü kick-boks takımı sporcularının turnuva öncesi yaşadıkları sorunu “Beş ayda nakavt” manşetiyle gündeme getirmişti.

BAŞKAN MUHİTTİN GÜNEY: ÇOK BASİT BİR TURNUVA

Öte yandan sporcuların, Kızılcahamam Belediyesi adına turnuvaya katılmışlarsa alınan sonuçları iptal ettireceğini ifade eden Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney ise şöyle konuştu:
“Çok basit bir turnuva. Abartılacak, Türkiye çapında bir şey değil. Federasyon’un kendi alanlarında düzenlediği bir turnuva. Bu takımın belediyeyle hiçbir alakası yok. Sürekli benim aleyhimde propaganda yapıp, tehdit gönderiyorlar zaten. Antrenörü ve BİMER’e aleyhimde yazanları savcılığa verdim, suç duyurusunda bulundum. Turnuvaya bizim adımıza katıldılarsa zaten iptal ettireceğim. Yani Kızılcahamam Belediyesi Amatör Spor Kulübü adına turnuvaya katılmışlarsa zaten suç işlemişler demektir.”

Haberin Devamı

8 MADALYAYLA DÖNDÜLER

Genç sporculardan Salim Özkan ve Muharrem Öcal ‘point fighting’ kategorisinde Türkiye birincisi; Sılanur Demircan ve Kadir Nezir ‘point fighting’ kategorisinde Türkiye ikincisi; Taner Polat, Duygu Demirtaş, Pirali Taşar ve Cansu Aydın da kendi kategorilerinde Türkiye üçüncüsü olarak madalya kazandı.

BAKMADAN GEÇME!