Pazar yerinde klasik müzik dinletisi

Güncelleme Tarihi:

Pazar yerinde klasik müzik dinletisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2017 16:42

Pazar yerinde klasik müzik dinletisi

Haberin Devamı

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'nın 'Sakin Şehir' unvanına sahip Eğirdir İlçesi'nde belediye tarafından düzenlenen Klasik Müzik Festivali kapsamında semt pazarında müzik dinletisi gerçekleştirildi. Pazar esnafı ve alışverişe gelenlerin meraklı bakışlarla izlediği konser sonunda sanatçılara karpuz ikram edildi.
Eğirdir Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Klasik Müzik Festivali kapsamında ilçenin en büyük semt pazarında keman ve enstrüman olarak insan sesinin kullanıldığı akapella dinletisi sunuldu. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası keman sanatçısı Nevzat Kalender ve Gazi Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü öğrencileri tarafından verilen mini konserde Gesi Bağları, Gelevera Deresi ve Isparta türküsü Evlerinin Önü Mersin seslendirildi. Alışveriş yapmak için pazara gelenler meraklı gözlerle konseri izlerken cep telefonlarıyla bu anı görüntüledi. Pazar esnafı da bir yandan satış yaparken bir yandan da konseri dinledi. Konserin sonunda vatandaşlar ve esnaf grubu alkışladı.
"GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE İŞLİYOR"
Eğirdir Belediye Başkanı DP'li Ömer Şengöl, "Eski köye yeni adet getirdik. Mesele küçüklere klasik müziği öğretmek, hocalarımıza Eğirdir'i tanıtmak. Bu festival çok küçük bir bütçeyle gönüllülük esasına göre işliyor. Bu pazar yerinde olmanın gayesi hem klasik müziği insanımıza tanıtmak hem de ilçede böyle bir etkinliğin olduğunu kafalara yerleştirmek. Küçük fidanlara müzik öğretecek hocalarımız özveriyle geliyor. Bize yardımcı olup Eğirdir'i tanıtıyorlar. İkincisi de bu arkadaşlarımız gidecekler okullarında diğer arkadaşlarını buraya yönlendirecek. Bu şekilde devam etsin diyoruz. Derdimiz çocuklar, gençler ve Eğirdir'in tanıtımı. Tepkiler çok olumlu. 100 kişiden 51'i olumlu şey söylüyorsa mutlu oluruz" dedi.
"KORO EĞİTİMİ DE VERMEK İSTİYORUZ"
Gazi Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Cansu Bayram da "Bu festivale ilk kez geliyoruz. 5'imiz de aynı bölümdeyiz. Hepimiz farklı bir enstrüman dersi veriyoruz. Burada olmaktan çok mutluyuz. Aldığımız tepkiler çok güzel. Halka klasik müziği dinletmek amacımız. Önümüzdeki cumartesi günü çok sesli koro dediğimiz acapella gösterisi sunacağız. İnsanımız böyle şeylere alışkın değil. Amacımız bu aktivitelere halkı alıştırmak. Bir dahaki senelerde de gelip enstrüman dışında koro eğitimini de aşılamak istiyoruz. Bu tür projelere hazırız" diye konuştu.Konserin ardından gruba esnaf tarafından karpuz ikram edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!