Pazar gelen 13 römork kavunu belediye başkanı satın aldı

Güncelleme Tarihi:

Pazar gelen 13 römork kavunu belediye başkanı satın aldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2018 12:04

Pazar gelen 13 römork kavunu belediye başkanı satın aldı

Haberin Devamı

Hasan POLAT/KAHRAMANKAZAN,(Ankara),(DHA)-ANKARA'nın Kahramankazan İlçesi'nde Belediye Başkanı Lokman Ertürk, çiftçilere moral olması amacıyla pazara gelen 13 römork kavunun tamamını satın aldı.
Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde geleneksel hale gelen kavun pazarı düzenlenen törenle açıldı. Törene Kaymakam Engin Aksakal, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serhat Oğuz, Belediye başkan yardımcıları ile kavun üreticileri katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı, ardından dua okundu.  Kavun pazarında kavunun fiyatı ise Kaymakam Engin Aksakal ile bir üretici arasında yapılan fiyat pazarlığının ardından kilogramı 2,5 TL'den açılışı gerçekleşti. Kavunda baş gösteren hastalıklar ve mevsim şartlarında meydana gelen değişiklik nedeniyle zor günler geçiren çiftçilere destek amacıyla, Belediye Başkanı Lokman Ertürk pazara gelen 13 römork kavunun tamamını satın aldı.

İlçe Tarım Müdürü Suat Yılmaz çiftçileri hastalıklar ve rekolteler hakkında bilgilendirdi. Yılmaz, bakanlık ve üniversitelerle iş birliği yaparak toprağın hastalıklardan arındırılması  ve kavunun tekrar eski günlerine kavuşması için 3 yıllık çalışma programına başladıklarını  belirtti.

 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!