Pazar açmak savaş alanı kurmak gibi

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye seslenmek istiyorum:

Haberin Devamı

Ahiler Mahallesi Aydınlıkevler pazar yeri çevresinde oturan ev sakinleri adına yazıyorum. Duyduk ki pazar yerinin tekrar üstünü kapatma gibi bir projeniz varmış fakat bu buradaki halka yapılacak en büyük kötülüklerden biridir.
Şöyleki; pazar artık işlevini tamamen yitirmiş bir oluşum. Bir tarafı okul, diğer tarafı gençlik merkezi iken haftanın 2 günü pazarcılar tarafından işgal edilmesi, sürekli olan gürültü ve pislik, zabıtaların zaman zaman çok yetersiz kalması, pazarcılar gittikten sonra pazar bölgesinin adeta savaş alanına dönmüş hali ve apartman içlerine kadar giren çöpler, yazın dahi gece yakılan ateşler Altındağ’a hiç yakışmamaktadır.
2 gün görünen pazar süreleri temizlik ve pazarın yıkanma gürültüsüyle haftanın 4 gününe çıkmaktadır. Pazarın olduğu akşamları ve ertesi gün sabahları olan dayanılmaz koku da çabasıdır. Hiçbir laftan anlamayan, insanların haklarını çiğnemekten en ufak çekinmeyen pazar esnafı da burada etkendir. Pazarın olduğu günler zaten pazarcıların kamyonları ve trafik yüzünden ambulans, cenaze aracı vs. girmesi de mümkün değildir. Biz ve çocuklarımız da temiz, gürültüsüz ve yeşil bir alanda yaşamak istemekteyiz.
İsteğimiz bu pazar alanının kaldırılması ve eğer mümkün ise park alanı yapılmasıdır. Pazarın kaldırılması için imza da topladık.
Özgür BOSTAN

Hafıza-i Beşer ve Yüksel Işık

Haberin Devamı

16 Haziran tarihli Hürriyet Ankara’da “Nikaha canlı yayın” başlıklı, Keçiören Belediyesi’ne ilişkin bir haber okudum. Sanki daha önce bir yerlerden okuduğum ya da duyduğum bir haber gibi geldi bana. Merakımı gidermek için Google’a “internetten canlı nikah” yazarak araştırmaya başladım.
Yeni tarihli olarak Keçiören Belediyesi’nin haberleri çıkıyor. Biraz daha eskiye gidince Balıkesir Belediyesi, İzmir Karabağlar Belediyesi vs. çıkıyor. Fakat Ankara’da daha önce bu projenin geliştirildiğine ilişkin bilgi aklımı kurcaladığı için eski tarihlere doğru gittim.
Gördüm ki Türkiye’de ilk kez Çankaya Belediyesi tarafından geliştirilmiş bu proje. Dönemin Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Işık tarafından geliştirilip kamuoyuna açıklanmış. Örneğin 1 Aralık tarihli Radikal’de, http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=97323 , aynı tarihli Zaman’da, http://arsiv.zaman.com.tr/2003/12/01/haberler/h2.htm linkinden bakılabilir. Sonrasında Mart 2004 yerel seçimleri yapıldı ve seçimden hemen sonra Yüksel Işık yürüttüğü başkan yardımcılığı görevinden kendi isteğiyle istifa etmişti.
Elbette kamunun çıkarı olan bir projeyi, biri yaptı diye bir başkası yapmamazlık edemez. Ancak asıl dikkat çekilmesi gereken nokta, bundan tam on yıl önce CHP’li bir belediyenin başkan yardımcısı tarafından geliştirilmiş projenin bugün AKP’li belediyeler tarafından yeniymiş gibi kamuoyuna lanse edilmesidir. AKP’nin bir başarısı varsa başkalarının yaptığı projelere sahiplenip kendilerininmiş gibi göstermek; eski CHP’nin esas başarısızlığıysa hem başarılı projelere sahip çıkmamak hem de projeci belediyecileri bir köşede unutmak olmuştur. Malum “hafıza-i beşer nisyan ile maluldür!”
Sahi Yüksel Işık şimdi ne yapıyor?
Mustafa DURAK-Doğrudan Satış Uzmanı

Yazarın Tüm Yazıları