Payaslı sivil toplum kuruluşları temizlik yaptı

Güncelleme Tarihi:

Payaslı sivil toplum kuruluşları temizlik yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2017 12:50

Payaslı sivil toplum kuruluşları temizlik yaptı

Haberin Devamı

Hatay'ın Payas ilçesinde hizmet alamadıklarını söyleyen 27 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, tepkilerini göstermek için çöp topladı, ağaçları suladı, yollardaki çukurları doldurdu.

İlçelerine birçok konuda hizmet verilmediğini ileri sürerek protesto eylemi düzenleyen  sivil toplum kuruluşları adına Payas Küçük Sanayi Sitesi. Yapı Kooperatifi Başkanı Ekrem Vural, 'Temiz bir çevre ve yaşanabilir bir Payas istiyoruz' diyerek şunları söyledi:

“Caddeler, bulvarlar ve kavşaklarda çevre kirliliğini, hafriyatları ve molozları göreceksiniz. Çöplerin alınmadığı, cam şişelerin insanı tehdit ettiği kirli sahiller Payas'tadır. Sulanmadığı için kuruyan ağaçlar, çiçekleri çimler ve çevre kirliliği Payas'tadır. Çöpleri alınmayan, oturma bankları kırık bakımsız parklar Payas'tadır. Toprak yolları toz içinde, asfalt yapılmayı bekleyen yaya yolları, delik, deşik, çukurlu, bakımsız sanayi ve organize sanayi Payas'tadır"

Bu sorunların çözümünden Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin sorumlu olduğunu ifade eden Vural,” Hatay Büyükşehir Belediyesi ve yöneticilerinin Hatay’daki çevre kirliliğini engellemeleri, sivrisineklerden haşerattan kurtarmaları, görevlerini tam yapmaları ilgili yasal kurumlara ve mercilere şikayet edeceğiz ”dedi.

Açıklamanın ardından kalabalık grup, bulvardaki ağaçları suladı, çöpleri topladı ve çukurları kapattı.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!