Pavyonlara galeri modeli

Güncelleme Tarihi:

Pavyonlara galeri modeli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2016 15:29

Altındağ’daki denetimler nedeniyle 45 gündür eğlence mekânlarının zor günler geçirdiğini belirten Ankara İli Eğlence Sektörü Esnaflar Derneği Başkanı İsa Güven, bu durumun yıldırma politikası olduğunu savunarak “Galericilere nasıl yer yaptılarsa bize de yapsınlar gitmeye hazırız” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Kahveciler Odası ve Ankara İli Eğlence Sektörü Esnaflar Derneği Başkanı İsa Güven, Altındağ bölgesindeki esnafın denetimler nedeniyle zor günler geçirdiğini, Valilik, Altındağ Belediyesi ve Altındağ Kaymakamlığı’nın kendilerine yoğun baskı politikası uyguladığını savundu. 45 gündür Ankara Valisi’nden randevu alamadıklarını belirten Güven, kent içindeki ikinci el oto galerilerinin taşınması için Akyurt’ta yapılan Otonomi örneğini vererek “Bize de yapsınlar gitmeye hazırız” dedi. Yetkililere çağrıda bulunan Güven şöyle konuştu:

ALTINDAĞ’DA İSTENMİYORUZ

“Son zamanlarda Altındağ bölgesinde kahveci esnafı ve eğlence sektörü olarak büyük sıkıntılarla karşı karşıyayız. Vali bey 7 tane birime dilekçe göndererek sağlık, Büyükşehir, Altındağ Belediyesi, kaymakamlık ve polis teşkilatı ile denetim yaptırıyor. Altındağ ilçesinde eğlence merkezi istenmiyor, caydırma politikası yapılıyor. Bir mekâna denetim için 7 tane birim geliyor. İçeri müşteri alınmıyor, müşteri dışarı da çıkmıyor. 21.00’de başlıyor 23.00’e kadar sürüyor. İçeri girip çalışanların sigortalı olup olmadığına bakıyorlar. Bir polisin sigorta işleriyle ne işi var SGK elemanları yok mu. 45 dakika ila 2 saat süren denetimler oluyor. Mekânda 2,5 saat sonra müşteri kalmıyor. Bu, 45 gündür devam ediyor. Eğlence sektörü için cuma cumartesi iş işgünleridir. Özellikle bu günlerde yapılınca sıkıntı oluyor.

Haberin Devamı

GÖKÇEK’TEN 12 YILDIR RANDEVU ALAMADIK

45 gündür vali beyden randevu istedik ama görüşemedim. Vali yardımcısıyla da görüşemiyorum. Bu sıkıntıları kimle görüşeceğim. ‘Müsait değiliz cumhurbaşkanımızın çok programı var, vali bey yoğun’ deniliyor. İki aydır emniyet müdürümüz değişti bir randevu alamadık. Büyükşehir belediye başkanıyla ise 12 senedir görüşemedik. Ben bir oda başkanıyım, 12 senedir bana nasıl randevu verilmiyor. Sayın Gökçek’in makamında bir çay içemeyecek miyim. Genel Sekreter Asım bey ile görüşüyoruz, ‘Biz sizi çağıracağız’ deniliyor. Ben öldükten sonra beni çağırsan ne olur. Esnafın sabrı taştı. Esnaf illa sokağa inip Çankırı Caddesi’ni trafiğe mi kapatsın. Esnaf sokağa inmek istemiyor. Altındağ Belediye Başkanımız Veysel Tiryaki ile Altındağ Kaymakamı okul arkadaşı sırt sırta verdiler, devirleri de durdurdular. Altındağ bölgesinde eğlence sektörü devredemiyor. Bakkal, kasap devrediyor eğlence sektörü devredemiyor.

Haberin Devamı

YER GÖSTERİLSİN GİTMEYE HAZIRIZ

Kahveci esnafı ve eğlence sektörü hor görülüyor ama bu bir ihtiyaçtır. Altındağ bölgesine son zamanlarda yurtlar geldiği için caydırma politikası yapılıyor. Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’ya teşekkür ediyorum güzel bir yer yaptı, esnafı bir araya topladı. Biz burada muhatap bulamıyoruz. Biz esnaf temsilcisiyiz. Yer istiyoruz. Bize bir yer göstersinler, nasıl galericilere yer yaptılarsa bize de yapsınlar gidelim. Gitmeye hazırız. Eğlence sektörü deyip geçmeyin. Her mekânda 50 kişi çalışıyor, hepsi sigortalı. Bu insanların zararını kim ödeyecek? Bir mekân bir ayda 300 bin TL zarar eder mi?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!