PAÜ'de perde açılıyor

Güncelleme Tarihi:

PAÜde perde açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2017 17:09

PAÜ'de perde açılıyor

Haberin Devamı

DENİZLİ Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tiyatro Topluluğu'nun Hayal Perdesi oyuncuları ve Tabib-ül Curcuna ekibinin bu yıl dokuzuncusunu düzenleyeceği tiyatro festivali, 10 Nisan'da sanatseverlere perdelerini açacak. Oyunların ücretsiz olarak sergileneceği festivalde söyleşiye katılacak olan ünlü tiyatrocu Sinan Bengier, tiyatro alnındaki birikimlerini paylaşacak.

PAÜ Tiyatro Topluluğu'nun Hayal Perdesi oyuncuları ve Tabib-ül Curcuna ekibinin işbirliğinde dokuzuncusu düzenlenecek Tiyatro Festivali, 10 - 15 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Festival, kortej yürüyüşüyle başlayacak. Festivalin ilk gününde, Hayal Perdesi oyuncularının sahneleyeceği Şekerpare Müzikali PAÜ Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi'nde saat 19.00'da izleyicilerle buluşacak. Festivalde sahnelenecek tiyatro oyunlarının dışında söyleşiler, tiyatro üzerine eğitimler ve atölye çalışmaları da gerçekleşecek. Festivale söyleşi için konuk olarak katılacak olan ünlü tiyatro sanatçısı Sinan Bengier, tiyatro alnındaki birikimlerini paylaşmak üzere üniversite öğrencileri ve sanatseverlerle 11 Nisan Salı günü saat 13.00'de PAÜ Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlene söyleşi de buluşacak. Altı gün sürecek festivalde çeşitli üniversite ekipleri oyunlarını sahneleyecek.

Oyunların ücretsiz olarak sahneleneceği festivalde, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Kemerburgaz Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi Tiyatro Toplulukları konuk olarak yer alacak.

Festival, 15 Nisan Cumartesi güün saat 20.00'de PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Tabib-ül Curcuna ekibi tarafından sahnelenecek, 'Scapin'in Dolapları' isimle sona erecek.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!