PAÜ'de onur günü

Güncelleme Tarihi:

PAÜde onur günü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2017 11:33

PAÜ'de onur günü

Haberin Devamı

DENİZLİ'deki Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörlüğü tarafından akademik atama, yükseltme ve ödül töreni yapıldı.

PAÜ Spor Salonu'nda düzenlenen törene; Vali Hasan Karahan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 18. Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şakir Yılmaz, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, üniversite senatosu, öğretim üyeleri ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Rektör Bağ, 2017 yılında 72 profesör, 83 doçent ve 119 yardımcı doçent olmak üzere toplam 274 hocanın akademik yükseltilmesi ve atamasının yapıldığını belirterek, "Uzun yıllar gelecek kaygısı içerisinde bırakılan 50/D kadrosundaki genç akademisyenlerimizin de mağduriyetlerini giderdik, daimi kadroya atamalarını gerçekleştirdik. Bir yıl içerisinde yapılan atamaların bu kadar fazla olmasının, geçmiş yıllarda özlük haklarının alınmasında oluşan mağduriyetlerin boyutunu ortaya koyuyor. Bizim yönetişim anlayışımız hak edene hakkını vermek, hakkaniyet, adalet ve liyakat ölçüleri ile kurumu yönetmektir. İşini düzgün yapanın çalışmasına kesinlikle engel olunmamış ve olunmayacaktır. Ancak işleyişe engel olana, görevini yasa ve yönetmeliklere uygun yapmayana da affımız olmayacaktır. Devletin kurumunu, devletin yasaları ile yönetmek temel prensibimizdir" dedi.

Vali Hasan Karahan ise, ülkelerin gelişmesinin üniversitelerin gelişmesiyle doğru orantılı olduğunu ifade ederek, "Pamukkale Üniversitesi de genç bir üniversite olmasına rağmen epey mesafe almış, kurumsal kimliğini elde etmiş, ülkemizin önemli üniversitelerinden, şehrimizin ise vazgeçilmez kıymetidir" dedi.

Törende ilk olarak Pamukkale Üniversitesi'ni ulusal düzeydeki yarışmalarda başarıyla temsil edip, ödül alan öğretim üyeleri Prof. Dr. Erkan Yüce, Doç. Dr. Şaban Nazlıoğlu, Prof. Dr. Esat Adıgüzel, Prof. Dr. Erdinç Şahin Çonkur ve Doç. Dr. Mehmet Orhan'a plaket ve hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi. Ardından üniversiteye 2016 yılında bilim, sanat, hizmet gibi dallarda temsil eden akademisyenlere de plaketleri verildi. Törende emekli olan öğretim üyeleri unutulmazken, 25 yılını dolduran akademik ve idari personele ise 25. yıl onur plaketi verildi. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 2017 yılında Pamukkale Üniversitesi'nde akademik atama ve yükseltme alan 72 profesör, 83 doçent ve 119 yardımcı doçent olmak üzere 274 öğretim elemanına cübbelerini giydirdi.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!