PAÜ'de 9'uncu tiyatro festivali başladı

Güncelleme Tarihi:

PAÜde 9uncu tiyatro festivali başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 10:25

PAÜ'de 9'uncu tiyatro festivali başladı

Haberin Devamı

DENİZLİ'deki Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ) bu yıl 9'uncusu düzenlenen tiyatro festivalinin açılışı, kortej yürüyüşüyle yapıldı. Rengarenk kostümlerle kampüs çevresinde yürüyen genç tiyatrocular şarkılar söyledi, dans gösterileri yaptı. Ünlü tiyatro sanatçısı Sinan Bengier de kortej yürüyüşünde genç tiyatrocuları yalnız bırakmadı.

PAÜ Tiyatro Topluluğu'nun Hayal Perdesi Oyuncuları ve Tabib-ül Curcuna ekibinin bu yıl dokuzuncusunu düzenlediği tiyatro festivali, dün (pazartesi) yapılan kortej yürüyüşüyle başladı. PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi önünde bir araya gelen farklı kostümlerdeki tiyatrocular, kampüs içinde şarkılar söyledi. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve festivale söyleşi için gelen ünlü tiyatro sanatçısı Sinan Bengier de kortejde öğrencilerle birlikte yürüdü. Kortej sonunda ise açık amfide 'Aşuk ile Maşuk' dans gösterisi sergilendi.

15 Nisan'a kadar sürecek festivalde, Türkiye'nin dört bir yanından gelecek üniversite ekipleri oyunlarını sergileyecek. Sanatseverler festival boyunca oyunları ücretsiz izleyebilecek. Festivalde sahnelenecek tiyatro oyunlarının dışında söyleşiler, tiyatro üzerine eğitimler ve atölye çalışmaları da gerçekleşecek. Festivale söyleşi için konuk olarak katılacak olan ünlü tiyatro sanatçısı Sinan Bengier, tiyatro alnındaki birikimlerini paylaşmak üzere üniversite öğrencileri ve tiyatroseverlerle bugün (11 Nisan Salı) saat 13.00'te, PAÜ Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi'nde buluşacak.

Altı gün sürecek festivalde konuk üniversiteler olarak, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Kemerburgaz Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi Tiyatro Toplulukları yer alacak. 15 Nisan Cumartesi Saat 20.00'de PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Tabib-ül Curcuna ekibinin sergileyeceği Scapin'in Dolapları oyunu ile festivalin kapanışı gerçekleşecek.

Deniz TOKAT / DENZLİ / (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!