'Patronun millet olduğu yerde diktatör olmaz'

Güncelleme Tarihi:

Patronun millet olduğu yerde diktatör olmaz
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2017 23:18

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, “Bu sistemde sıkıyönetim yok. Sıkıyönetimi kaldırıyoruz. Hani tek adam. Yeni Anayasa’da demokrasi var. Siz mahalleye iki muhtar mı seçiyorsunuz? Tabii ki bir olacak, tek adam olacak. Ama patron millet olacak. Patronun millet olduğu yerde diktatör olmaz” dedi. Başbakan Binali Yıldırım, Gümüşhane ve Bayburt mitinglerinde özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

25 BİN DOLAR OLACAK
Bu Anayasa 1982 model. Vesayet var, darbe kalıntıları var, yamalı bohçaya dönmüş. Bu eski model Anayasa ile Türkiye yol alabilir mi? Bu Anayasa iki başlı yönetimin anayasası. Bu yeni sistemle zayıf iktidarlar dönemini geride bırakıyoruz. Yeni Anayasa’yla 10 yıl içinde milli geliri 25 bin doların üzerine çıkaracağız. Daha güçlü, daha kalkınmış bir Türkiye vaat ediyoruz. Bu sisteme göre yüzde 50 üzerinde oy alamayan hiçbir parti iktidar olamayacak. Öyle yüzde 30’la iktidar olmak yok. Seçmenin oyunun yarıdan fazlasını alacaksın. Onun için çalışan, güvenen milletin desteğini alan iktidar olacak. CHP, bunlar çalışmayı sevmez. Bunların hayatı konuşmakla geçiyor. Leyleğin ömrü laklakla geçer. Onun için buna ‘hayır’ diyorlar.

Bizde demokrasi var da Avrupa’da son zamanlarda demokrasiden eser yok. Bir bakıyorsunuz Hollanda bakanımızın önünü kesiyor. Atlarıyla itleriyle vatandaşlarımızın üzerine saldırıyor. Hani nerede demokrasi? Nerede insan hakları? Avrupa iki yüzlülük yapıyor. Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı alaşağı olurken sesi çıkmıyor, demokrasiyi hatırlamıyor. Bosna’da soykırım olurken gözlerini kapıyor, insan hakları aklına gelmiyor. Suriyeli göçmenleri ülkelerine almamak için tekmeler atıyorlar, duvarlar örüyorlar. Sağduyulu olacağız, diklenmeyeceğiz ama dik duracağız. Günü gelince hesabını bir bir soracağız. Yapılan hiçbir şey yanlarına kalmaz. ‘Hayır’cılar cephesi terör örgütleri. PKK, FETÖ, DEAŞ hepsi kol kola girmiş, ‘hayır’ diyor. Herhalde FETÖ’ye 15 Temmuz’da milletten yediği sille yetmedi. Bir kez daha milletin gücü ile 16 Nisan’da karşılaşınca dünyanın kaç bucak olduğunu anlayacaklar.”

18 MART MESAJI
BAŞBAKAN Yıldırım, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yılı dolayısıyla şu mesajı yayımladı:                                                  

“İstiklalini korumak, ülkesinin her köşesinde huzur ve emniyeti sağlamak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan ve vatanını canından aziz bilen milletiz. Emperyalist güçlere karşı milletçe verdiğimiz mücadele, birçok mazlum milletin istiklal savaşına ilham kaynağı olmuştur. Dünyaya ‘Çanakkale geçilmez’ dedirten bu büyük zafer, vatan şairimiz Mehmet Akif’in dediği gibi, ‘tarihe sığmayacak kadar’ büyük ve anlamlıdır.”  

Patronun millet olduğu yerde diktatör olmaz


ATLI KARŞILAMA
BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Trabzon–Gümüşhane arasındaki Zigana Tüneli ve bağlantı yollarının temelini attı. Tünelin 29 Ekim 2019’da tamamlanması sözünü alan Başbakan Yıldırım daha sonra Gümüşhane’ye geçti. Başbakan Yıldırım’ı Gümüşhane girişinde ‘Sayın Başbakanım, izin verin atlarımızı Hollanda’ya sürelim’ pankartı açan atlı birlik karşıladı. Yıldırım atlı birliği selamlarken, atlılar da bir süre Başbakanlık otobüsüne eşlik etti.

BAKMADAN GEÇME!