Patronlar Sığacık’ta balık tutacak

Güncelleme Tarihi:

Patronlar Sığacık’ta balık tutacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2016 09:10

Patronlar Sığacık’ta balık tutacak

Haberin Devamı

‘TEOS International Fishing Tournament 2016’ ile balıkçılık tutkunu işadamları Teos Marina’dan teknelerle Sığacık sularına açılarak oltalarıyla balık avlayacak

Avrupa’nın en büyük açık deniz balıkçılık turnuvası olan Alaçatı International Fishing Tournament, 10. yılında yeni bir rota ile Seferihisar Sığacık’ta balıkçılık tutkunlarını buluşturacak.

Yıllardır Alaçatı’dan, Afrika’dan, Andaman Adalarına, Guatemala’dan Amerika’ya birçok farklı rotalarda denizlere açılan iş dünyasının patronları, Türk amatör balıkçıları olarak dünya çapındaki avlaklarda maceralar yaşadılar. Bu yıl ilk kez, Sığacık’ta buluşacak iş dünyasının profesyonelleri amatör balık avına Sığacık sularında çıkacak. Daha önce Kasım ayı içinde planlanan turnuva, 15 Ekim sonrası Mavi Kanat (Bluefin) Orkinos avı yasaklandığı için, acil bir kararla 22- 25 Eylül tarihlerine çekildi. Gökhan Çarmıklı, Mahmut Özgener, Can Kestelli, Erkut Soyak gibi iş dünyasının önde gelen isimleri kayıtları devam eden turnuvaya, katılımcı olarak ismini en önce yazdıranlar arasında. Ünlü patronların katılacağı turnuva, Teos Marina’nın ev sahipliğinde, Turkcell Platinum ana sponsorluğu ile gerçekleştirilecek.

YENİ ROTA YENİ HEYECAN TEOS

Bu yıl 1. si gerçekleşecek olan Teos International Fishing Tournament, hiçbir turnuvada avlanılmamış sularda, yepyeni bir harita üzerinde gerçekleşecek. Hem açık deniz, hem de kıyıya 2 nm kadar yaklaşan harita katılımcılarda çok farklı heyecanlar uyandıracak. Ayrıca Sığacık limanından açılacak tekneler liman çıkışına kadar kıyıdan izlenebilecek. Alaçatı’da 6- 9 Ekim tarihlerinde yapılacak turnuvaya kadar, Teos Turnuvası’na katılacak tüm tekneler Teos Marina’da 5 Ekim’e kadar ücretsiz bağlama olanağı ile misafir edilecek. Turnuva kayıtları web sitesi ‘www.fishingteos.com’ adresinden devam ediyor.

BÜYÜK ÖDÜL 30 BİN TL

Turkcell Platinum’un ana sponsor olduğu turnuvanın programına göre, 22 Eylül Perşembe günü saat 9.00’dan 23 Eylül saat 15.00’e kadar teknelerin varışı ve marinaya yerleşmesi gerçekleştirilecek. 23 Eylül Cuma günü saat 15.00-17.00 arası yarışma kayıtları alınacak. Saat 17.00-19.00 arasında yarışma kurallarının açıklanması ve yarışma alanının tanıtımı yapılacak.

24-25 Eylül tarihlerinde saat 7.00’de balıkçılar denize açılacak. Saat 15.30’da oltalar sudan çıkarılacak. Saat 17.00’de avlanan balıklar tartılacak. Ardından hakem kararları açıklanacak. Son gün saat 19.30’da ödül töreni ve kutlama yemeği gerçekleştirilecek. Büyük ödül 30 bin TL olarak belirlendi. Ancak geçen yıl Alaçatı rotasında katılımcılar avladıkları balıkları denize geri atarak kıyıya elleri boş dönmüşlerdi. Ödüller ise Mehmetçik Vakfı, Şehit Aileleri Derneği ve Koruncuk Vakfı’na bağışlanmıştı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!