Patron ve siyasetçi kokteylde buluştu

Güncelleme Tarihi:

Patron ve siyasetçi kokteylde buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2007 00:00

TÜSİAD, Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı öncesinde kokteyl verdi. Başbakan, bakan, TÜSİAD üyesi patronlar ve yabancı büyükelçiler kokteylde biraraya geldi.

TÜRKİYE Sanayici ve İşadamları Derneği, bu yılki Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı öncesinde bir kokteyl verdi. Hilton Ankara Oteli’nde gerçekleşen kokteyle, Türkiye’nin siyaset ve iş dünyasının zirvelerinde yer alan isimler katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda bakanın da katıldığı kokteylde ev sahipliğini TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mustafa Koç, birlikte yaptılar.

BÜYÜKELÇİLER DE KATILDI

Dev bir basın ordusunun izlediği kokteyle Türkiye’nin en büyük işadamları ve siyasetçilerinin yanı sıra, çok sayıda büyükelçi de katıldı. Geceye ev sahipliği yapan Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Mustafa Koç, hemen hemen tüm VIP konuklarla ilgilenerek, oldukça yoğun bir gece yaşadılar.

Kokteylde siyasetçiler ve büyükelçilerle biraraya gelerek iş dünyasının bakış açısını ve arzularını aktarma fırsatı yakalayan işadamları, Ankara’dan verimli bir şekilde ayrıldılar.
/images/100/0x0/55ea67e6f018fbb8f87dcded

2014’te AB’ye tam üyelik

Açılış konuşmasını yapan Mustafa Koç, TÜSİAD olarak 2014 yılında AB’ye tam üyelik konusunda hükümet ile tam mutabakat içinde olduklarını belirterek, "AB ile müzakere süreci Türkiye’de, AB normlarında siyasi ve ekonomik reformlara özendirici bir ortam sağlamıştır. Müzakere başlangıcından bu yana, ülkemize yansımalarını beraberce izledik" dedi.

Hedef Sarkozy

Kokteylde tartışma konularının başında Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, bulunuyordu. Türkiye’nin AB üyeliğine karşı bir tavır sergileyen Sarkozy’nin tutumu hem işadamları hem de siyasetçiler tarafından ağır bir şekilde eleştirildi. Hem işadamlarının hem de siyasetçilerin eleştirilerini yanıtlamak zorunda kalan Fransa Büyükelçisi Bernard Emie, oldukça zor bir gece geçirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!