'Patron bize küfür etti' isyanı

Güncelleme Tarihi:

Patron bize küfür etti isyanı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2012 15:56

GAZİANTEP’te 3’üncü Organize Sanayi’de faaliyet gösteren Şireci Tekstil'in sahibinin kendilerine küfür ettiğini iddia eden işçiler, iş bırakma eylemi yaptı. İşçiler, patronlarını davul ve zurna eşliğinde halaylar çekerek protesto etti.

Haberin Devamı

Gaziantep 3’üncü Organize Sanayi’de yaklaşık bin 650 işçinin çalıştığı tekstil firması işçileri, sabah saatlerinde iş bırakma eylemi yaptı. Fabrika sahibi Ahmet Şireci’nin Cumartesi gecesi kendisinden ikramiye isteyen gece vardiyasındaki işçilere küfür edip, "Fabrikayı kapatırım" diye tehdit ettiğini, sabah işçileri almaya giden servisleri de göndermediğini iddia eden yaklaşık 300 işçi fabrika önünde toplandı. Polis fabrika çevresinde güvenlik önlemi alırken, "İkramiye hakkımız, söke söke alırız" diye slogan atan işçiler, zaman zaman da davul zurna eşliğinde halaylar çekerek protestolarını sürdürdü.

EYLEMDEN FOTOĞRAFLAR

AVUKAT: İDDİA DOĞRU DEĞİL

İşçilerin eylem yaptığı alana gelen Ahmet Şireci’nin Avukatı Selçuk Emre, eline aldığı polis hoparlörüyle iddiaların doğru olmadığını söyleyip, işçilerin eyleminin İş Kanunu ve Grev Kanunu’na aykırı olduğu için sonlandırmasını istedi. İşçiler, bu eylemle işverene iş akdini fesih hakkı verdiğini söyleyen avukatı yuhaladı.

Avukat Selçuk Emre gazetecilere yaptığı açıklamada, fabrikada ikramiye uygulamasının 4 yıl önce kaldırıldığını belirterek, buna rağmen bazı işçilerin yasaya aykırı olarak ikramiye talep ettiklerini söyledi. Avukat Emre, yasa dışı eyleme katılanların çalıştıkları bölümlerin kapatılacağını, kendilerinin de tazminatsız olarak işten çıkarılacaklarını öne sürdü.

EYLEME DEVAM

İşçiler ise, patron Ahmet Şireci’nin üzerlerine otomobil sürüp ’Bu işyerini çalıştıranın da, çalışanın da’ diye küfür ettiğini ileri sürdü. İşçiler şöyle devam etti:

"Bu fabrikada çalışan bin 650’ye yakın işçi var. Ahmet Şireci küfrettiği işçilerden özür dileyecek. 1 yıl içinde ikramiye istiyoruz. Bu şartlar yerine gelmezse eyleme devam edeceğiz. Eylemden sonra herhangi bir işçi atılırsa da tekrar eylem yapacağız."

İŞVERENİN OĞLU: İSTERSENİZ SABAHA KADAR YATIN, TAVİZ YOK

Bu arada işçiler kendileriyle konuşan fabrika sahibi Ahmet Şireci’nin oğlu Esad Şireci’nin konuşmasını cep telefonuyla görüntüledi. Görüntülerde, Şireci’nin yüksek bir yere çıkarak, "Burada küfür falan yok. Ben size bir şey söyleyeyim mi, isterseniz sabaha kadar yatın. Benim tanıdığım babam efkar için bu fabrikaya kilit vurur çalıştırmaz. Nereye giderseniz gidin. Size çalışmayın diyen var mı, yok. İşinizi bırakarak haklarınızı zaten kaybettiniz. Makinanın başında bile değilsin. Ben de küfür edeyim, havaya a... k... diyeyim, adam lafın gelişi bana da sövüyor. Taviz yok" dedikten sonra yoğun tepkiler altında aşağıya indiği görülüyor.

Fabrika sahibi Ahmet Şireci’nin adı bir kaç ay önce Osman Gazi Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından satışa çıkarılan alışveriş merkezi imarlı arsayı 98 milyon TL’ye almakla duyulmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!