Patrikler Selçuk'ta ayinde buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Patrikler Selçukta ayinde buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2018 14:33

Patrikler Selçuk'ta ayinde buluşacak

Haberin Devamı

FENER Rum Patriği I. Bartholomeos, 8 Mayıs Salı günü, Selçuk Aziz Yuhanna Bazilikası'nda (St John) yapılacak ayine katılmak üzere İzmir'e gelecek.

Patrik Bartholomeos'un İzmir ziyareti nedeniyle geçen yıllarda olduğu gibi, bu yıl da farklı dini ve kültürel etkinlikler düzenlenecek.

Patrik Bartholomeos'un katılımıyla her sene mayıs ayında gerçekleşen ayinlere, Türkiye ve yurtdışından birçok Hıristiyan büyük ilgi gösteriyor. İnanç turizmi açısından da önem arz eden bu ziyaret, İzmir Rum Kültür ve Düşünce Derneği tarafından düzenlenecek 'Göçmen Kuşlar' konseriyle başlayacak. Grigoris Papaemmanoul yönetiminde 'İ Domestiki'  ve 'İstanbul Zoğrafyon Rum Lisesi Korosu'nun birlikte sahne alacağı konsere, yurtdışından gelen misafirlerin yanı sıra İzmirli konuklar da katılacak. 6 Mayıs Pazar günü saat 19.00'da İzmir Sanat'ta verilecek konserde iki yakanın ortak ezgileri seslendirilecek.

AYİNİ, İSKENDERİYE PATRİĞİ YÖNETECEK

8 Mayıs Salı günü saat 11.00'de Selçuk Aziz Yuhanna Bazilikası'nda yapılacak ayine, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un davetlisi olarak İskenderiye Patriği Theodoros da katılıp, ayini yönetecek. İzmir Rum Ortodoks Cemaati ve İzmir Rum Kültür ve Düşünce Derneği Başkanı Yorgo Teodoridis, Patrik I. Bartholomeos'un İzmir ziyaretinden duydukları heyecanı dile getirirken, halklar arasında var olan en önemli dostluk köprüsünün, kültürel etkinlikler olduğunu düşündüklerini ve konuda çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Teodoridis "Türkiye İnanç Turizmi alanında çok önemli bir yere sahip. Bu bağlamda yapılan ayin ve kültürel etkinlikler dışında da çok ses getiriyor. Kültürümüzü ve inançlarımızı özgür bir şekilde yaşarken, ülkemizi en iyi şekilde tanıtmak bizlerin asli görevidir. Anadolu'nun kadim halklarından olan biz Rumlar her anlamda ülkemizin barış ve dostluk elçileriyiz" dedi.

SELÇUK (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!