Patlayıcı taşıyan Türk yük gemisi İsveç'te bekletiliyor

Güncelleme Tarihi:

Patlayıcı taşıyan Türk yük gemisi İsveçte bekletiliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2016 16:43

İsveç'te patlayıcı madde taşıyan bir Türk yük gemisi yetkililerce alıkonuldu. Limanda tutulan geminin sahibi Türk şirket, yapılan kontrolün rutin olduğunu savundu.

Haberin Devamı

Patlayıcı taşıyan Türk yük gemisi İsveçte bekletiliyor
İsveç Nakliye Ajansı'ndan üst düzey yetkili Thomas Astrom, AFP'ye yaptığı açıklamada, Varberg limanında Cuma gününden beri bekletilen "Whiskey Trio" adlı geminin ayrılmasına, “hem güvenlik nedeniyle hem de mürettebatın kötü çalışma koşulları sebebiyle” izin verilmediğini söyledi.

AFP, mürettebattan bir kişinin, hasta olmasına rağmen doktora gitmesine izin verilmediğini iddia ederek, denizciler sendikasına şikayette bulunmasının ardından geminin mercek altına alındığını bildirdi. Sendika, "mürettebatın kötü koşullarda çalıştırıldığı" gemide roket ve patlayıcı bulunduğunu öne sürdü.

Panama bayraklı Whiskey Trio’nun ait olduğu İstanbul merkezli Trio Shipping şirketinden hurriyet.com.tr’ye yapılan açıklamada ise söz konusu personelin, hastalık nedeniyle değil, “nişanlısı ile buluşmak için” gemiden ayrılmak istediği belirtildi.

Haberin Devamı

"GEMİDEKİ YÜK DANİMARKALI ŞİRKETE AİT"
Şirketin sahibi Burçin Tunç, Danimarkalı bir şirkete kiraladıkları gemide bazı eksiklikler bulunduğunu ve bu sorunların giderilmesinin ardından geminin yarın öğle saatlerinde limandan ayrılmasını beklediklerini söyledi.

Tunç, bir önceki seferinde Ukrayna'dan Hollanda'ya organik buğday taşıyan geminin, Danimarkalı şirketle yapılan iş için İngiltere'den İsveç'e geçtiğini belirtti. Tunç, nihai varış noktası Karadağ olan gemide taşınan patlayıcıların sertifikalı olduğunu belirtti.

"ORTADOĞU" İDDİASI
İsveç gazetesi Aftonbladet, geminin nihai varış noktasının Ortadoğu olduğunu iddia etmişti.

Cengiz Özbek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!