Patlamada Hayatını Kaybeden Kadınlar Anıldı

Güncelleme Tarihi:

Patlamada Hayatını Kaybeden Kadınlar Anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 12:31

ANKARA'DA 10 EKİM'DE MEYDANA GELEN BOMBALI SALDIRILARDA HAYATINI KAYBEDEN KADINLAR, HDP ANTALYA KADIN KOORDİNASYONU TARAFINDAN ANILDI

Ankara’da 10 Ekim’de meydana gelen bombalı saldırılarda hayatını kaybeden kadınlar, HDP Antalya Kadın Koordinasyonu tarafından anıldı.
Kazım Özalp Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 30 kadın patlamada hayatını kaybeden kadınların fotoğraflarını taşıdı. Ellerinde ‘Korkmuyoruz, Yılmıyoruz, Affetmiyoruz!, Katliamın Hesabı Sorulacak’ pankartı taşıyan kadınlar, hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Daha sonra HDP Kadın Koordinasyonu adına basın açıklamasını okuyan Bilge Çakmak, “10 Ekim 2015 günü, ülkenin başkentinde, barış için yürüyenleri bombaladılar. O gün yüreğimize acı bir tarih olarak kazındı. Aslında ülkenin geleceğini bombaladılar. Şimdilik 106 kişi yaşamını yitirdi. Beş yüzden fazla da yaralı yaşam mücadelesi veriyor. Hayatını kaybedenlerin onlarcası kadın, Alanya’da 4 kadın yoldaşımızı toprağa verdik. Ölen kadınların boşuna ölmediklerini, geleceğe bir ışık olduğunu biliyoruz. Bizler, onların ışığında yürüyerek, dağlarımızda silah sesi yerine çiçeklerin açtığı, bahçelerimizde özgür, korkusuz, güven içinde çocukların oynaştığı bir yaşam örgütleyeceği” dedi.
Anma toplantısının ardından Kazım Özalp Caddesi üzerinde oturma eylemi yapan kadınlar, hayatını kaybeden kadınların tek tek ismini söyleyerek, hayatını kaybeden kadınlar anısına mum yaktılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!