'Pati Kardeşliği' DHT sahnesinde

Güncelleme Tarihi:

Pati Kardeşliği DHT sahnesinde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2018 12:13

'Pati Kardeşliği' DHT sahnesinde

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - DÖŞEMEALTI Belediyesi Halk Tiyatrosu'nun (DHT) yeni çocuk oyunu 'Pati Kardeşliği' 17 Şubat'ta izleyiciyle buluşacak.

Döşemealtı Halk Tiyatrosu 2018 yılı programına iki yeni oyun ekledi. Hazırlıkları süren komedi oyunu 'Vatan Kurtaran Şaban'ın yanı sıra çocuk oyunu 'Pati Kardeşliği' bu ay gösterime sunulacak. Her iki oyunun sahnesi Döşemealtı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından hazırlanıyor.

Eyüp Toru'nun yazdığı, Sinem Arslanoğlu Çakıcı'nın yönettiği 'Pati Kardeşliği'nin gala gösterimi 13 Şubat'ta yapılacak. Oyun, 17 Şubat Cumartesi günü saat 14.00'da izleyiciyle buluşacak.

OYUNUN KONUSU

2 sokak köpeği, 2 sokak kedisi, apartman yöneticisi ve kapıcısı arasında geçen hikaye de mahalledeki parktan uzaklaştırılmak istenen hayvanların birbirleriyle olan dayanışması konu ediliyor. Normalde birbirleriyle pek anlaşamayan kedi ve köpekler, kendileri için asıl tehlike olan kötü niyetli insanlara karşı birlik olmayı ve dostluğu öğreniyor.

Müziklerini Gürkan Çakıcı, dans düzenini Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından koreograf Boğaç Özbakır, kostümleri ise Bani Bakikuşağı Çabar'ın yaptığı oyunda, Mert Yılmaz, Tuğçe Akat, Hanife Özsoy, Ömer İlci, Banu Bakikuşağı Çabar ve Fatih Tunca rol alıyor. DHT'nin deneyimli oyuncusu Murat Ercanlı, profesyonel anlamdaki ilk yönetmenlik deneyiminde Sinem Arslanoğlu Çakıcı'ya supervisor olarak destek verdi.

'Pati Kardeşliği', sezon boyunca her Cumartesi Yeşilpark Kültür Merkezi'nde ücretsiz sahnelenecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!