KAYSERİ HABERLERİ

Pastırma Ve Sucukçuları ’Kurban’ Vurdu

IHA
10.10.2015 - 10:05Son Güncelleme :

KAYSERİLİ ESNAF BEKİR ÇATALBAŞ

IHA

Kayseri’de pastırma ve sucuk satışı yapan Bekir Çatalbaş, Kurban Bayramı’nın ardından işlerinde düşüş olduğunu söyleyerek, "Kayserililer kendi sucuklarını kendi yaptı" dedi.
Kurban Bayramı’nın ardından dünya genelinde pastırma ve sucuğu ile ünlü olan Kayseri’de pastırma ve sucuk satışları azaldı. Kesilen kurbanların etleri ile Kayserililerin kendi sucuk ve pastırmalarını kendilerinin ürettiğini söyleyen esnaf Bekir Çatalbaş, "Bayramının işlerini etkilediğini vurgulayarak “Kayseri’de özellikle Kurban Bayramından sonra vatandaşların genellikle evlerinde sucuk ve pastırma yapmaları bizim işlerimizi etkiliyor. Şuanda işlerimiz durgunlaştı. İnsanlar kurban etlerinden sucuk ve pastırmalarını yapıyorlar. Bu yüzden işlerimizde bir sakinlik oluyor. Bu bir buçuk ay sürüyor. Kurban etinden sucuk yapıldığı için bu insanlara bedavaymış gibi geliyor ama aslında evde yapılan sucuğun maliyeti bizim sattığımız sucuktan biraz daha yüksek oluyor" dedi.
Evde yapılan sucuğun maliyetinin daha fazla olduğunu kaydeden Çatalbaş, "Evdeki sucuğun maliyeti bizim sattığımızdan 10 TL daha fazla oluyor ama onu kimse hesaplamıyor. İnsanların et kesmelerine rağmen etin fiyatı şuanda yüksek durumdadır" ifadelerini kullandı.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Kayseri haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Haber ajanslarının Kayseri ilinden Pastırma Ve Sucukçuları ’Kurban’ Vurdu hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet.com.tr farkı ile sizlere ulaştırılıyor. Bu haber ilk olarak 10 Ekim 2015 tarihinde saat 10 05’de yayınlandı. Son dakika gelişmesi oldukça Pastırma Ve Sucukçuları ’Kurban’ Vurdu haberi güncellenecektir.

KAYSERİ NAMAZ VAKİTLERİ

11 Aralık 2017, Pazartesi
  • İmsak
    05:54
  • Guneş
    07:39
  • Öğle
    12:42
  • İkindi
    15:10
  • Akşam
    17:24
  • Yatsı
    18:57
Sayfa Başı