Paslı halkalar

TRABZONSPOR Başkanı Sadri Şener, “Şampiyonluk için kenetlenmeliyiz” diyor. Nasıl kenetleneceksiniz sayın başkan? Kim kenetlenecek?

Haberin Devamı

Dün sahaya çıkan bordo mavili takımın 11’inin akordu bozuk. Hedef birlikteliği yapmamış, şampiyonluğa inanmamış futbolcular var. Engin Baytar’ın futbolculuğuna lafım yok. Ama kişilik sorunları olan ve kendisini bir zincirin halkası olarak görmeyen Engin’e bağlanacak umutlar, Trabzonspor’u hedefe zor götürür.
Trabzonspor’da Şenol Güneş, bunca tecrübesiyle, takım içinde ahengi bozanlara, disiplinden kopanlara, sorumluluk duygusu olmayanlara nasıl dayanıyor, bu sorunu nasıl çözemiyor, anlayamıyorum.
Sayısız gol pozisyonu bulan Trabzonspor, Engin’in tercih hataları, Jaja’nın konsantrasyon sorunları, Umut’un 100’üncü gol baskısı altında en kritik zamanlarda rahatlayacak, ikinci-üçüncü golü bulacak pozisyonları cömertçe harcadı. Orta sahada Colman’ın ve Selçuk’un bu performansları yetmez. Özellikle Colman, bir özel maç oynuyor havasında ve alması gereken sorumluluğun çok uzağında.
Takım için rekabet
Kenetlenme önce takım içinde başlayacak. Her oyuncu birbiri için çırpınacak. El-kol kavgasını saha içerisinde iki takım arkadaşı yapmayacak, bir rekabet varsa, bu takım için olacak. Kişilerin kendileri için değil. Sivasspor defansı, rakip alanda kaptırdığı topları iki pasta kendi kalesinde gol olarak görmeseydi, işi zordu Trabzonspor’un. Burak; Serkan ve Colman’ın derinlemesine paslarında hem rakiplerinden kurtulma hem de gol vuruşlarındaki başarısıyla, gecenin ve galibiyetin adamı oldu. Kaleci Onur’u da kutlamak lazım. 51’inci ve 90+2’nci dakikalarda Grosicki’nin toplarını çıkarması; bence maçın kader anlarıydı.
Trabzonspor’un şansı, rakibin savunma zaafı ve Burak’ın gününde oluşuydu. Ama Şenol Güneş bilmeli ki, takım içinde yağlanması gereken halkalar var. Sivasspor, Kadir’in, Grosicki’nin başarılı oyununa rağmen, futbolun temel ilkelerinden kontrataklara tedbir alamadı. Kendisi de bu kontratakları yapamadı. En iyi hücum, kontratak derler; Rıza Hoca, bu bölümü de gözden geçirmek zorunda.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Burak Yılmaz’ın, ilk yarıda yaşamış olduğu saha içindeki şoku atlatıp, ikinci yarıda göstermiş olduğu konsantrasyonu.

BEĞENMEDiM

Haberin Devamı

Engin Baytar’ın Burak’la olan ve en kritik pozisyonlara yansıyan davranışlarını.

DİKKAT

Şenol Hoca’nın takım içindeki disiplin sorunlarına el atması şart. Yoksa, tehlike geliyor.

Yazarın Tüm Yazıları