Pas yapmayı öğrendiler

F.BAHÇE dün gece kendisi için kolay bir maç oynadı. Skor, 10. dakikada 2-0, 20’de 3-0 oldu.

Rakip, iki hafta önce yine Şükrü Saracoğlu’nda 7-0 yendiği ve bir sürü eksik oyuncusu olan Kayserispor. Hazırlanış ve yapılış açısından son derece güzel iki gol atan F.Bahçe, daha sonra farklı bir oyun sergilemeye başladı. Kayseri’nin direnci kırıldı, mücadele gücü kayboldu. Kolay değil, iki hafta önce aynı statta, aynı seyirci önünde 7-0 yenildiği bir rakibe karşı oynuyorsun.

F.Bahçe için bundan sonraki dakikalar rahat geçti. Sarı lacivertlilerin oyun mantalitesi değişti. Servet’in ileri doğru şişirdiği toplar dışında paslaşarak oynuyorlar. Skor 3-0 olduktan sonra işi rölantiye aldılar, maça asılmadılar ve bunun sonucu olarak çok pas hatası yaptılar. 3-0 galip oynayan bir takım 30-40 tane pas hatası yapar mı?

Farkı bulduktan sonra yavaşlayarak oynayınca rakip de oyunu dengeler gibi oluyor ki, bu da rehavetten kaynaklanıyor. Sürekli kanatlardan orta yapmaya çalışıyorsun ama istenilen bir türlü olmuyor. Sağdan Serkan, soldan Ümit’le denemelerde bulunuyorsun. Ümit belki 50 kere bindirme yaptı ama orta yapıncaya kadar pozisyon gitti.

Kemal’i niye oynatmıyorsun?

Benim garibime giden bir şey var. Daum, ikinci yarıya başlarken 3 oyuncu değişikliğini birden yaptı. Alex, Nobre, Tuncay, Hooijdonk, Anelka gibi hücum oyuncularının yer aldığı takımın orta sahasında sadece Aurelio oynuyor. Kenardaki Kemal’i aklına hiç getirmiyor. Üç oyuncu değişikliği yapıyorsun, Kemal’i yanında oturtuyorsun. Değişikliklerden birini bu oyuncu ile kullan da bari orta sahaya faydası olsun, takımın direnci artsın.

Orta sahada Aurelio takımın en önemli oyuncularından biri. İleriye doğru oynayacağına önce geriye bakıyor. Bu durumda takımına vakit kaybettiriyor. Halbuki ileriye doğru hamle yapsa, takım çok daha etkili olacak.

Serhat’ı oyuna sokuyorsun, bari santrfor oynat. Bu çocuğa kenarda yazık oluyor. Israrla sol kanatta oynattığın Tuncay, orta sahaya yardım etmekten forvet yeteneklerini kaybetmeye başladı.

Özellikle mi yapıyor, bilmiyorum ama oynatmadığı Kemal bu takım için çok önemli bir oyuncu. Önder de öyle. Daum’un son iki maçta kenarda unuttuğu Önder, sağbekte oynar, stoperde faydalı olur. Belki de takımdaki oyuncuların fazlalığı Daum’u zor duruma sokuyor. Sağbekte oynayan Serkan, orta sahada oynamalı ki, bu bölgede faydalı olsun.

F.Bahçe, hiç zorlanmadan turu geçip yarı finale kaldı. Her şey güzel de, Daum, şu takımı doğru dürüst oturtamadı. Takımda gördüğüm en olumlu yön ise, Avrupa’dan elenirken bir şeyler öğrenmişler. Artık dan-dun oynamıyorlar.
Yazarın Tüm Yazıları