Partiye katıldı

Geçtiğimiz hafta sonu Beyoğlu, İstiklal Caddesi’ndeki 360 Derece’de Mine Kalpakçıoğlu ve Ömer Karacan’ın ortaklaşa düzenledikleri partiye katılan Aslı Üstünkaya, geceyi erken noktaladı.

Gece hayatını pek sevmediğini bildiğim Üstünkaya, kırmızı renkli son moda paltosuyla hemcinslerini kıskandırdı. Üstünkaya, kız arkadaşıyla geldiği davetten yine aynı arkadaşıyla ayrıldı. Yıllardır değişmeyen fit görüntüsüyle kıskanılmaya devam ediyor.

Baş başa yemek

Opera Pastaneleri’nin sahibi Erol Kaynar ile Nebiye Karaata, bir yıldır birlikte. Gezip eğlenmeyi, güzel yemekleri, şık giysileri seven Karaata ile mütevazı kişiliğiyle bilinen Kaynar, ilişkilerinin adını koymamakta ısrar etseler de, dostları onların nikah masasına oturmalarının sürpriz olmayacağı görüşünde. Geçtiğimiz gece Margaux restoranda rastladığım ikili, arkadaş grubuyla yemekteydi.

17 Mart’a kadar açık

Etiler Keops’a Mısır uygarlığından esintiler taşıyan çarpıcı bir mekan tasarımı yapan, Beyazıt Öztürk ve Esin Maraşlıoğlu gibi ünlü isimlerin tablolarını hazırlayan, yaptığı resimlerle büyük beğeni toplayan genç ressam Gülay Kakşi, yeni sergisiyle hem sanatseverlerin hem de magazin dünyasının dikkatini çekti. Ressam Gülay Kakşi’nin 5’inci kişisel sergisi, geçtiğimiz gün, Mor Sanat Galerisi’nde açıldı. Pek çok ünlünün katıldığı ve minik bir dans gösterisinin gerçekleştiği açılışta, davetliler arasında Beyazıt Öztürk, Burhan Öçal, Hale Soygazi, Yavuz Bingöl, Athena grubunun solisti Gökhan, Talat Bulut gibi isimler de vardı. Dizilere sanat yönetmenliği de yapan genç ressamın sergisi 17 Mart’a kadar açık kalacak.

Şimdilik İstanbul’da

Yazar Ece Vahapoğlu’nun Paris’e yerleşeceği fısıltıları yayılmıştı. ‘Nasıl Zengin Olunur’ adlı kitabıyla gündeme gelen yazar henüz bu kararını hayata geçirmedi. Çeşitli illerden gelen seminer teklifleri karşısında Paris projesini bir süre erteleyen Vahapoğlu, İstanbul’da yaşamaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde ‘başarı’ konulu bir seminer veren Vahapoğlu’nun önümüzdeki günler için hayata geçirmeyi düşündüğü bir TV projesinin olduğunu da belirteyim.

Örgü yarışması düzenlediler

Beş ay önce 3-8 adında bir model ve reklam ajansı açan Yeşim Palandüz ile Ebru Ürün, şu günlerde de Türkiye genelini kapsayan bir örgü yarışması düzenleyecek olmanın heyecanını yaşıyor. Yeşim Sanlısoy’un geri planda işleri yürüttüğü ajansta her boş anlarında şişleri eline aldıklarını söyleyen ve ‘İçkilerimizi içerken bile örgü örüyoruz’ diyen Ürün ile Palandüz, hobilerini yarışma haline getirecek olmaktan memnun.

Düşme tehlikesi

Tülin Şahin, geçtiğimiz ay Cannes’da gerçekleştirilen çekimler esnasında 9’uncu kattan düşme tehlikesi atlattı. İstanbul’da, Nişantaşı’ndaki mağazasında ürünlerini bulabileceğiniz dünyaca ünlü imitasyon takı markası Reminiscense’nin yeni modellerinin tanıtımı için, Cannes’daki Carlton Intercontinantale Oteli’nin 9’uncu katında yapılan çekimler sırasında talihsizlik yaşayan ve ayağı kayıp aşağı düşme tehlikesi atlatan Şahin, yaklaşık iki saat kendine gelememiş.

Kadın yöneticiler

Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı, Şam Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin ‘Modernleşme ve Kalkınma’ isimli projesinin tanıtım amacıyla verdiği davet nedeniyle geçen hafta Suriye’deydi. Heyetin kadın üyeleri Müjgan Suver, Prof. Dr. Gül Turan, Prof. Dr. Nedret Kuran Burçoğlu bu ziyaret sırasında Suriye Cumhurbaşkanı’nın eşi Esma Esad ile görüştü. Shaab Sarayı’nda gerçekleşen ziyaret sırasında Esma Esad, eşiyle Türkiye’ye geldiklerinde gördükleri sıcak ilgiden bahsederek, ‘Halklarımız arasındaki benzerlikler dikkatimizi çekti. İstanbul’da ziyaret ettiğim yerlerde kadın varlığını ve temsilini görmek beni çok sevindirdi’ dedi. Müjgan Suver, Esad’ı Haziran 2005’te İstanbul’da yapılacak olan IV. Uluslararası ‘Kadın Yöneticiler’ sempozyumuna davet etti.

Taş Bebek’e enerji içeceği

Geçtiğimiz hafta Süzer Plaza’daki bir davete katılan Gönül Yazar, yorgunluğunu gidermek için enerji içeceklerine sarıldı. Red Dragon adlı içecekten iki kutuyu kısa sürede tüketen Yazar, ‘Ben zaten enerjik bir kadınım. Aslında içeceğe gerek yok ama fazlası zarar getirmez’ dedi.

Son transfer

İlk kez 2004 Türkiye Ralli Şampiyonası’yla parkurlara çıkan Hyundai Assan MotorSports Takımı, henüz ikinci yılında olmasına rağmen Markalar Şampiyonluğu’nu gözüne kestirdi. 2004 Aralık ayında Türkiye Şampiyonu Serkan Yazıcı’yla anlaşarak sezonun flaş transferini gerçekleştiren Hyundai Assan MotorSports, Serkan Yazıcı’nın co-pilotu Can Okan’ı da takıma dahil ederek, 2005 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın en güçlü adayı olduğunu bir kez daha ispatladı.

Paris yolcusu

Geçtiğimiz gece Çırağan Sarayı’ndaki bir davete katılan İlkay Tuna, aynı masayı paylaştığı Deniz-Murat Murathanoğlu çiftiyle gece boyunca şakalaştı. Pınar Altuğ’un menajerliğini de üstlenen Tuna, Deniz Hanım’ın gözlüklerini takarak puro içen Murat Murathanoğlu’nu azarlamaya başladı. Bir öğretmen edasıyla puronun ve sigaranın sağlığa zararlı olduğunu söyleyen Tuna, masadakileri kahkahaya boğdu. İlkay Hanım, önümüzdeki hafta Paris’te okuyan kızı Melda’nın yanına gideceğini, onu çok özlediğini belirtti.
Yazarın Tüm Yazıları