Partilere trafik ve yol güvenliği çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Partilere trafik ve yol güvenliği çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2011 00:00

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği, siyasi partilerin seçim bildirgelerinde trafikte insan güvenliğine ilişkin bir çalışma olmadığını bildirerek, partilere “Trafik ve yol güvenliğini unutmayın” çağrısında bulundu.

KARAYOLU Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Dernek Başkan Yardımcısı Abidin Memili, yaklaşan seçimler öncesi siyasi partilerin de seçim bildirgelerini açıklamaya başladığını söyledi.

Türkiye’de trafik kazalarında yılda binlerce kişinin öldüğünü, yaralı sayısının da 200 bini geçtiğini anımsatan Memili, araç artış hızı ortalamasının da yüzde 5’i geçtiğini bildirdi.

Türkiye’de gerek yolcu ve gerekse yük taşımacılığında yüzde 95 oranında karayolu kullanıldığını hatırlatan Memili, şöyle devam etti:

“Bölünmüş yol çalışmaları toplamı ise henüz 20 bin kilometreyi yeni bulmaktadır. Buna göre devlet ve il yollarımızın henüz 3’te 2’si hala tek şeritli güvenli olmayan yollardır. Trafik kazalarında ölenlerin 3’te 2’si 18-35 yaş arası olurken, Dünya Sağlık Teşkilatı Türkiye’yi en riskli 10 ülke arasında almıştır.

Trafikle ilgili vaat yok

Türkiye’yi seçime girerek yönetmeye talip siyasi partiler seçim bildirgelerinde trafik ve yol güvenliği ile ilgili hiçbir çabaları, projeleri veya genel başkanların her gün verdikleri vaatleri içerisinde trafikte insan güvenliği yoktur. Bu bağlamda siyasi partilere sesleniyoruz. İnsanın en tabii yaşama hakkını her gün elinden alan bu trafik terörüne karşı projeler bir an önce açıklanmalıdır.”

Memili, “Trafikte toplumsal bilinçlenme tabana nasıl yayılacaktır. Projeniz var mı? Trafikte denetimin daha etkin olması için kent merkezlerinde ve şehirler arası yollarda ne önlemler alınacaktır? Trafik ve yol güvenliğinde ambulans hizmetlerinin daha hızlı olması için neler yapacaksınız?” gibi soruların yanıtlarını siyasi partilerin seçim bildirgelerinde, liderlerin konuşmalarında beklediklerini kaydetti. Memili, “Artık siyasi partilerin ideolojik değil, Türkiye’nin tümünü ilgilendiren trafik ve yol güvenliğinde kendilerini objektif bilgiye ve projelere davet ediyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!