Partiler farklı tespitler aynı

Güncelleme Tarihi:

Partiler farklı tespitler aynı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2016 09:33

Berlin’de 18 Eylül’de yapılacak seçimlerde CDU, SPD, Yeşiller ve Sol Parti’den aday olan Türkiye kökenli politikacılar, seçmenle buluştu. Adaylar Berlin’in eğitim, istihdam ve konut alanında sorunları olduğu görüşünde birleşti.

Haberin Devamı

SEÇMENLE buluşma toplantısını Berlin Brandenburg Türkiye Toplumu (TBB) düzenledi. SPD adayı Sevim Aydın, Yeşiller adayı Turgut Altuğ, Sol Parti adayı Hakan Taş ve CDU adayı Onur Bayar’ın katıldığı toplantıyı TBB Yönetim Kurulu üyesi Safter Çınar yönetti. Adaylar, Berlin’de 18 Eylül Pazar günü yapılacak eyalet meclisi seçimleri öncesi kendilerini ve seçim programlarını tanıttı. Adayların tümü de Berlin’in öncelikli sorunlarının başında eğitim, istihdam ve konut geldiği konusunda birleşti. 

SPD’li Sevim Aydın, Berlin’de özellikle göçmenlerin yaşadığı bölgelerde kiraların fahiş oranda artışının, çıkarılan yasayla önlendiğini ancak konut sorunun çözülemediğini söyledi. Aydın, SPD olarak yapılacak konutların yüzde 30’unun sosyal konut olarak dar gelirlerinin kullanılmasına sunulmasını istiyoruz” dedi.
Yeşiller adayı Turgut Altuğ, Berlin’in daha fazla bisiklet yoluna ihtiyacı olduğunu belirtirken “Kentteki konutların yüzde 75’inin sosyal konut kapsamına alınmasını istiyoruz. Ancak bu şekilde dar gelirlilerin barınma sorunu hal olur” diye konuştu.

Haberin Devamı

AfD ENGELLENEBİLİR

Sol Partili Hakan Taş, göçmen ve İslam karşıtı AfD’nin yükselişine dikkati çekip, oy hakkı bulunan tüm seçmenlerin sandık başına gitmesi durumunda bu partinin kısmen de olsa engellenebileceğini savundu. Taş, “55 yıldır Berlin’de yaşayan göçmenler yerel seçimlerde oy kullanmazken, üç ayı aşkın süre Berlin’de yaşayan AB vatandaşları oy kullanabiliyor. Göçmenlere yerel seçimlerde seçme ve seçilme hakkını verilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

CDU’lu Onur Bayar da Berlin’de daha fazla güvenlik önlemi alınmasına dikkat çekerken, eğitimde göçmen kökenlilerin uğradığı ayrımcılığa karşı mücadele edeceğini belirtti.

Partiler farklı tespitler aynı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!