'Partigöç'ü görünce FETÖ'nün işi olduğunu anladım'

Güncelleme Tarihi:

Partigöçü görünce FETÖnün işi olduğunu anladım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2017 00:34

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı’nın işgal edilerek komutanların rehin alınması girişimi nedeniyle 221 şüpheli hakkında açılan davaya Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Haberin Devamı

Dönemin Genelkurmay Personel Daire Başkanı korgeneral İlhan Talu dün savunma yaptı. Talu darbe mesajlarında eski Genelkurmay Personel Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç’ün ismini görünce darbe girişiminin FETÖ’cü bir kalkışma olduğunu anladığını iddia etti. Talu, Partigöç hakkında ‘Fetullahçı olduğu’ yönünde MİT ve Emniyet’ten gelen bilgileri Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Orgeneral Yaşar Güler ile paylaştığını ancak “Biz ona güveniyoruz” yanıtı aldığını öne sürdü. 2015 YAŞ toplantısı öncesinde terfi ettirilecek personelin durumlarının birebir görüşüldüğünü, Paralel Devlet Yapılanması (PDY) kaydı olan personelin terfi ettirilmediğini ancak bazı şaibeli isimlerin bu dönemde terfi ettirildiğini ileri sürdü.

HAZİRANDA BYLOCK LSTESİ GELDİ 2 GENERALE İŞLEM YAPILMADI
Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde İlhan Talu’nun çapraz sorgusu yapıldı. “FETÖ listelerinde darbe mesajlarında ismi bulunan Albay Cemil Turhan” ile ilgili soru için Talu, “MİT, bir kaydı bulunmadığı yönünde rapor verdi” dedi. “Genelkurmay’a ByLock listesi geldi mi” sorusuna şu yanıtı verdi: “Haziran 2016’da cemaatin haberleşme ağını kullananların listesi geldi. İki tuğgeneralin de ismi vardı. Bir işlem yapıldığını sanmıyorum. O iki general de tutuklu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!