Parti günü

Güncelleme Tarihi:

Parti günü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2012 00:05

Belki artık eskimiş sayılabilir ama hâlâ yeni bir sanat merkezi benim için Akaretler. Dönüşümle birlikte pek çok galeri, buraya da konuşlanmıştı hatırlarsınız.

Haberin Devamı

Bunlardan biri de Kuad Galeri oldu. Kendine has bir ziyaretçi kitlesi var Kuad Galeri’nin. Zaten bunu, şimdiye kadar açtığı sergilerden de anlamak mümkün.
Çok acayip işlerin olduğu ve sezon sonuna doğru biten ‘Fluxus 50’ sergisinin hemen ardından, yaz molası vermeden yeni bir sergi açıldı burada: John’ Cage”.
John Cage (1912-1992), 20. yüzyılın en önemli, en orijinal filozof, yazar ve bestecilerinden. Ve 100. yaşı, dünyanın her köşesinde bir sürü etkinlikle kutlanıyor. “Eh, neden bizde de kutlanmasın” demiş olacak Kuad Galeri ki, bir sergi organize etmiş.
Sarkis, Michael Snow, Lynn Criswell, Peter Downsbrough, Esther Ferrer, Tom Johnson, Stephane La Rue, Teoman Madra, Taldans, Su-Mei Tse, Tolga Tüzün, Ilgım Veryeri Alaca sergide işleri görülen sanatçılar.
Hepsi, içlerinde yer edinmiş John Cage’i anlatmış eserlerinde. Ne de olsa dünyada her alanda etkilemediği sanatçı kalmamıştı Cage’in...
Michael Snow daha önce Centre Pompidou’da sergilenen bir ses yerleştirmesiyle katıldı sergiye. Sarkis, doğrudan Cage’e gönderme yapan neonlu bir işiyle görülüyor.
Peter Downsbrough, her zaman olduğu gibi yine mekâna müdahale etmiş, yakından görmek lazım, anlatılmaz yaşanır cinsten.
Esther Ferrer, iki Eric Satie portresi göndermiş.
Cage’in öğrencilerinden Tom Johnson, notasyon desenleriyle katılmış.
Su-Mei Tse ise, siyah-beyaz bir fotoğraf seçmiş Cage için. Teoman Madra, 60’larda yaptığı ışık oyunlarını sergiliyor.
Ayrıca, serginin son günlerinde galeride çeşitli etkinlikler, performans gösterileri ve 4 Eylül’ü 5 Eylül’e bağlayan saatlerde küçük bir konser gerçekleştirilecek. Kaçırmayın!
John’ Cage” sergisi çarşamba-cumartesi günleri arasında, 5 Eylül’e kadar Kuad Galeri’de görülebilir. (212) 227 00 08.

Haberin Devamı

ZWEIG’IN SON ALTI AYI

Nazizmin giderek artan mezalimi ve savaşın ayak sesleri, Avusturyalı Yahudi yazar Stefan Zweig’ı, karısı Lotte’yle birlikte yurdunu terk etmek zorunda bırakır. İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri derken, son durakları Brezilya’nın Petropolis şehri olur. Stefan Zweig, Brezilya’ya gitse de, geride bıraktığı, yıkılmakta olan bir dünyayı içinde taşıyordu.
Yazar Laurent Seksik; Stefan Zweig ve karısı Lotte’nin ölüme doğru çıktıkları yolculuğun son altı ayında onlara eşlik ediyor ‘Stefan Zweig’ın Son Günleri’ kitabında. İçine düştükleri o derin bunalımı, mücadeleyi değil de kaçmayı seçmiş olmalarının o dayanılmaz vicdan azabını her sayfasında hissettiriyor, o kederli günleri onlarla birlikte yaşıyor, yaşatıyor. Can Yayınları’ndan çıktı, mutlaka okuyun.

Haberin Devamı

ALTIN GİBİ GÜN

12 yıldır yerli ve yabancı 300’den fazla sanatçıyı takipçileriyle buluşturan Urban Bug’ın ‘Party Day 2012’ etkinliği, Efes Pilsen sponsorluğunda 20 Ağustos’ta yapılacak. Elektronik müziğin tartışılmaz en ünlü ismi DJ Sasha, progressive house’un duayeni Sander Kleinenberg, elektronik dans müziği sahnesinin genç yeteneklerinden Marc Vedo ile Macit Kimyacı, Küçükçiftlik Park’ta olacak. Onlara Orkun Bozdemir, Ali Efe Dinç, Beatporn-Azun eşlik edecek. Etkinlikte konser ve gösterilerin dışında tasarım ve dövme standları, scad serbest düşüş yapma fırsatı da olacak. Biletler 25-630 lira arasında, Biletix’te.

BU YARIŞMA KAÇMAZ

Marshall, ‘renk’ temasıyla uluslararası alanda bir fotoğraf yarışması başlattı. ‘Doğal Dünyada Renk’ ve ‘Kent Yaşamında Renk’ olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmada kazananları, ABD Yellowstone Ulusal Park’ta dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Chris Weston ile bir fotoğraf safarisi ve Hindistan’da fotoğrafçılık atölyesi gibi hediyeler bekliyor. Başvuruların www.akzonobel.com/amagazine adresi üzerinden 1 Eylül 2012 tarihine kadar süreceği yarışmaya dünyanın her yerinden katılmak mümkün.

Haberin Devamı

NEW YORK’UN DİNAMİK YÜZÜ

Yaz ayları boyunca kapılarını kapatmayan Pg Art Gallery, sergi dizisinin ikinci ayağı olan ‘Ağustos Sergisi’nde Jak Baruh, Roeki Symons ve Maura Sullivan’ın fotoğrafları ile Kemal Tufan’ın heykellerini sergiliyor. Metropol üzerine temellenen çalışmalarıyla dikkat çeken Jak Baruh, bu sergide yer alan iki yeni fotoğrafında New York’un dinamik ve ışıltılı yüzünü yansıtıyor. Bu işler şehri imlemenin ötesinde, şehirli insanın yaşam serüvenine dair tasvirler de sunuyor. 30 Ağustos’a kadar görülebilir. (212) 252 80 00.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!