Parti genel merkezlerinden canlı yayın

Güncelleme Tarihi:

Parti genel merkezlerinden canlı yayın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2007 17:15

Hürriyet'in tecrübeli muhabir kadrosu, Ankara'da parti genel merkezlerinden canlı yayın yapıyor. Seçimlerle ilgili bütün gelişmeleri dakika dakika hurriyet.com.tr'den izliyorsunuz...

Haberin Devamı

Saat 23:23

- Hasan Tüfekçi bildiriyor...

- Son durum nedir?

- AKP Genel Merkezi önünde toplanan kalabalık artık yavaş yavaş dağılıyor.

- Başbakan hala orada mı?

- Başbakan Erdoğan, makam odasında kurmaylarıyla bir arada durum değerlendirmesi yapıyor.

- Artık bir sakinlik soz kusu her halde?

- Sanırım bir yarım saat bir saate kadar Başbakan da buradan ayrılır. Kalabalık da dağılmaya başladı zaten.

Saat: 23:10

Ümit Çetin istifa eden DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın evinin önünden bildiriyor

- DP Genel Merkezi'nde son durum nedir ?

- Partide bir yetkili yoktu. Sadece basın müşavirleri vardı. Onlar da çantalarını alıp çıktılar. Biz de oradar ayrılıp Menmet Ağar'ın evinin önüne geldik.

- Mehmet Ağar, istifanın ardından bir açıklama yaptı mı? Ağar'ın evinin önünde durum ne ?

- Ağar, evinde dinleniyor şu anda. Dışarıdan yemek istedi. Bunun dışında başka bir gelişme olmadı.

Saat 22:25

Başbakan Erdoğan şu sıralarda partililere hitaben bir konuşma yapıyor.

Erdoğan, "Bu başarı bizi şımartmak yerine omuzlarımızdaki sorumluluğu daha da artırmıştır. Milletimizden aldığımız güçle değerli vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Sizin sandıkta verdiğiniz mesajı anlıyoruz. Kime oy vermiş olursanız olun oylarınız bizim için önemlidir. Tercihlerinize saygı duyuyoruz. Farklı tercihlerinizi demokrasinin gereği olarak görüyoruz.

Birinci olan parti olarak bu zenginliği korumak bizim görevimizdir. Çünkü milletimizin emanetine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkacağız. Bize verdiğiniz görevi yerine getirmek için çalışacağız. Hepimizi birleştirmek için hedeflerimiz var. Demokratik laik devletimizi daha da ileriye getirmek için hedeflarimiz var.

Cumhuriyetin temel ilkelerinden asla ödün vermeyeceğiz. Bu hedefe ancak birlik ve bütünlüğümüzü her şeyin üzerinde tutarak ulaşacağız. Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’ün gösterdiği hedefe ulaşmak, Cumhuriyetin 100’üncü yılında ulaşmak ilk hedefimiz olacak.

Bugün sandıktan çıkan sonuç da bizde değişime devam demiştir." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasının tamamı için tıklayın





Saat 22:16


AKP Genel merkezi'nden Turan Yuılmaz bildiriyor...

Haberin Devamı

- Turan Başbakan AKP Genel Merkezi'ne geldi mi?

- Evet Başbakan Erdoğan, saat 21.30 sıralarında eşine Emine Erdoğan ve küçük kızı Sümeyye ile birlikte geldi. Daha sonra da Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül geldi.

- Birlikte mi geldiler?

- Hayır, hayır, ayrı ayrı geldiler. Abdullah Gül de eşi Hayrunisa Gül ile birlikte geldi. daha sonra Erdoğan ve Gül, partilileri selamladılar.

Haberin Devamı

- Başbakan bir konuşma yaptı mı?

- Hayır şu sıralarda bir konuşma yapmasını bekliyoruz.

- Genel Merkez'in önü nasıl, kalabalık mı?

Millet bize muhalefet görevi verdi
/images/100/0x0/55eb243bf018fbb8f8adeffe

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Milleti'nin MHP'ye muhalefet görevi yüklediğini belirterek, partinin bu görevi hakkıyla yerine getireceğini kaydetti.
Sandıkların yaklaşık yüzde 95'inin açılmasının ardından basın açıklaması yapması beklenen Devlet Bahçeli, yazılı açıklama yapmayı tercih etti. 22 Temmuz seçimlerinin resmi olmayan kesin sonuçlarının büyük ölçüde ortaya çıktığını söyleyen Bahçeli, seçimin bazı münferit olaylar dışında demokratik bir rekabet ortamında gerçekleşmesinin sevindirici olduğunu kaydetti. Bahçeli'nin açıklamalarının tamamı için tıklayın.

Haberin Devamı

- Evet bayağı bir kalabalık var. Şenlik sürüyor. Halaylar çekiliyor, parti şarkıları söyleniyor.

Saat: 22:00

Oya Armutçu Yüksek Seçim Kurulu Merkezi'nden bildiriyor

- YSK Merkezi'nde son durum nedir?

Bu yıl seçimlerde ilk kez bilgisayarda yapıldığı için sonuçlar bu kadar çabuk nıbabildi. Zaten kamuoyu da bunu fark etmiştir. Daha önceki yıllardan daha kısa sürede sonuçlar geldi.

- Kesin sonuçlar ne zaman açıklanacak?

YSK Başkanı seçim sonuunu etkileyecek itrazlar olmazsa kesin sonuçların 1 hafta içinde açıklanabileceğini söyledi.

- Seçime katılım konusunda bir açıklama geldi mi?

YSK'nın açıklamasına göre seçime katılım oranı yüzde 80'in üzerinde. Yani katılım beklenenden çok. Seçim sonuçlarını etkileyecek herhangi bir sorun yaşanmadı. Sandık kurulu başkanlarıyla yaşanan ufak tefek tartışmalar dışında büyük bir sorun çıkmadı.

Haberin Devamı

Saat 21:30



Hasan Tüfekçi Başbakan Erdoğan'ın evinin önünden bildiriyor...

- Hasan tekrar merhaba, Başbakan'ın konutunun önünde son durum nedir?

- Başbakan hala içeride.

- Hiç dışarı çıkıp basın mensupları ile konmuşmadı mı?

- Hayır henüz çıkmadı ama artık bekliyoruz. Her an çıkabilir.

- Partililer gelmeye konutun önüne gelmeye başladı mı?

- Başladılar ama az.

- Nekadarlık bir grup var?

- Yaklaşık 200-300 kişi AKP ve Başbakan lehine tezahürat yapıyor. Asıl kalabalık AKP Genel Merkezi önünde.

- Görüşmek üzere...

-Dur şimdi çıkacak  herhalde. Evet evet, şimdi çıktı.  Birazdan görüşelim.



Saat: 21:00

Süleyman Demirkan MHP Genel Merkezi'nden bildiriyor

Haberin Devamı

- MHP Genel Merkezi'nde durum ne şu anda? İlk sonuçlar nasıl karşılandı ?

- MHP Genel Merkezi'nde düş kırıklığı var şu an. MHP umduğunu bulamadı. Barajı aştı ama beklediği zaferi bulamadı. AKP'nin bu kadar yüksek oy almasından çok rahatsız MHP'nin üst yönetimi.

- Merkez binasının önünde nasıl bir hava hakim ?

MHP Genel Merkezi'nde suratlar asık, coşku yok. Merkezde kalabalık yok. İlk sonuçlar açıklandığında MHP AKP ile başabaş gittiğinde biraz coşku vardı ama AKP'nin ezici üstünlüğü ortaya çıkınca merkezde herkes suskunluğa gömüldü.

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli herhangi bir açıklama yaptı mı ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli saat 14:30 gibi oyunu kullandıktan sonra genel merkeze geldi. Sonuçları odasında tek başına izledi. Zaman zaman genel başkan yardımcıları odasına girip çıktılar. Kısa bir süre sonra Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı'nın bir açıklama yapması bekleniyor.

Saat: 20:45

Turan Yılmaz AKP Genel Merkezi'nden bildiriyor

Parti genel merkezlerinden canlı yayın

- Sandıklar açıldıkça sonuçlar da belli olmaya başlıyor. İlk sonuçlar AKP Genel Merkezi'nde nasıl karşılandı ?

- Seçim sonuçları kesin olarak açıklanmadan AKP'liler Ankara'da parti genel merkezinin önünde karnaval havası yarattı. Partililer sandıkların açılmasına saatler kala parti merkezinin önüne gelmeye başladı. Öğle saatlerinden itibaren parti genel merkezinin önünde müthiş bir hareketlilik başladı. Partinin seçimlerdekullandığı iki tır binanın önüne getirildi. Karşılıklı olarak iki dev ekran kuruldu. Partililer henüz sandıklar açılmadan önce gelmeye başladılar. Seçim yasakları kalkana kadar bu ekranlardan Başbakan Erdoğan ve partinin cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ün çeşitli etkinliklerde çekilmi görüntüleri ekrana getirildi.

Ellerinde Türk ve AKP bayrakları olar partililer sloganlar atıp davul zurna çaldılar. Bir partili getirdiği 1 dolarlık banknotları havaa saçtı. Ses cihazlarından parti marşları çalındı.

- Sonuçlar açıklanmaya başladığında neler oldu ?

İlk sonuçlar dev ekranlardan yayınlanmaya başlanınca coşku daha da arttı. Şu anda bu coşku hala sürüyor. Kalabalık her geçen dakika artıyor.Başbakan Erdoğan'ın saat 22:00 gibi merkez binasının ön cephesindeki terastan bir konuşma yapması bekleniyon.  merkeze gelip bir konuşma yapması bekleniyor.

 Saat: 20:30

Okan Konuralp CHP Genel Merkezi'nden bildiriyor

- CHP Genel Merkezi'nde hava nasıl şu anda ?

- Seçim sonuçları çok memnuniyet yaratmadı. Zaten Genel Başkan Deniz Baykal da evinden izliyor sonuçları. Merkezde az  sayıda parti üyesi var. Onlar da bahçede seçim sonuçlarını izliyorlar.

Saat 19:51

CHP Genel Merkezi'nden Selçuk Şenyüz bildiriyor.

- İlk sonuçlar gelmeye başladı. CHP Genel Merkezi'nde durum nasıl?

- Burada kimseler yok, parti yönetiminden sadece Genel Başkan Yardımcısı  Eşref Erdem var.

- Dışarıya partililer seçim sonuçlarını izlesinler diye  dev ekran kurulmuştu, kimse gelmedi mi?

- Burada şöyle bir durum var. Seçimde CHP'nin büyük başarı kazanacağı, çok kalabalık olacağı düşünülerek burada hazırlık yapılmıştı.

- Ne tür bir hazırlık?


DSP, 5 yıl aradan sonra yeniden Meclis'te
CHP ile seçim işbirliğine giden DSP kökenli adayların tamamı seçildi. Böylelikle, 3 Kasım 2002 seçimlerinde Meclis dışı kalan DSP, yeniden TBMM’de temsil edilecek.
DSP’den istifa ederek, CHP’den aday olan Tayfun İçli, Hüseyin Pazarcı, Emrehan Halıcı, Ahmet Tan, Hasan Erçelebi, Hasan Macit, Jale Ağırbaş, Harun Öztürk, Recai Birgün, Hüseyin Mert, Mücahit Pehlivan, Süleyman Yağız ve Mustafa Vural’ın seçilmesi.

DSP’yi yeniden Meclis’e taşıdı
DSP’de Genel Başkan Zeki Sezer başkanlığında toplanan parti yönetimi ve yeni milletvekilleri, önümüzdeki döneme ilişkin stratejileri masaya yatırıyor. DSP Genel Merkezi’ndeki toplantı devam ediyor. DSP kanadından seçim sonuçlarına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

AKP Menderes'in rekorunu yakaladı
AKP’nin genel seçimlere ilişkin aldığı ilk sonuçlar, ikinci kez tek başına iktidara geleceğini ortaya koyarken bir başka önemli sonuç da, Menderes’in 1950 ve 1954 seçimlerindeki rekorunu yakalaması oldu.
Türkiye, 16'ncı kez sandık başına giderken siyasi tercihini de bir kez daha AKP’den yana koydu. Seçime ilişkin alınan ilk sonuçlarda AKP'nin oy oranının yüzde 45 ila yüzde 50'lerde seyretmesi partinin yeni dönemde de tek başına iktidar olacağı beklentisini ortaya koydu. Resmi olmayan bu sonuca göre AKP 1950 ve 1954 seçimlerinde oylarını artırarak iki kez tek başına iktidar olan DP Genel Başkanı Adnan Menderes’in rekorunu yakaladı.
Menderes çok partili siyasi yaşama geçilmesinin ardından 1950 seçimlerinde yüzde 52.7 oranında oy alarak tek başına iktidar olmuştu. Dört yıl sonra 1954 yılında yapılan seçimlerde de Menderes’in oy oranı yüzde 57.6’ya çıkmış, o dönemde muhalefette olan CHP’nin oyları ise gerilemişti.

ÖZAL’IN YÜZDE 45’LİK OY REKORU DA KIRILDI
İlk sonuçlara göre 1980 darbesinin ardından 1983 yılında kurulan seçim sandığından yüzde 45.1 oranında oy alarak çıkan eski Cumhurbaşkanı Özal’ın da rekoru yakalandı. Özal girdiği ilk seçimde yüzde 45.1 oyla ANAP’ı tek başına iktidar yapmış ancak ANAP’ın oyları 1987 yılında yapılan seçimlerde yüzde 36.3’e gerilemişti.

DTP’lilerden erken kutlama
Şanlıurfa'da oy verme işleminin sona ermesi ve sandıkların açılmasının ardından DTP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adaylarının yüksek oranda oy almaları, partililer arasında büyük sevinçle karşılandı. Parti binası önünde toplanan yaklaşık 200 partili, halay çekerek sevinç gösterisinde bulundu.
Seçimlere bağımsız adaylarla giren DTP üyeleri, sandıkların açılmasının ardından seçim sonuçlarını parti merkezinde kurulan dev monitörde izlemeye başladı. Sandık sonuçlarının gelmesiyle birlikte parti merkezinde büyük bir hareketlilik yaşanırken, dışarıdaki partililer ise çalınan Kürtçe müzik eşliğinde halay çekip, zafer sloganlarını attı.(DHA)

ISPARTA'DA DÖNERLİ KUTLAMA

Isparta'da AKP'nin birinci parti olması partilileri coşturdu. İl başkanlığı görevinden istifa edip 3'üncü sıradan aday olan ve seçilmesi kesinleşen Haydar Kemal Kurt'un seçim bürosunun önünde dev döner tezgahı kuruldu. Sevinç gösterisi yapan partililere ekmek arası döner ikram edildi.

“Yine iktidarız” diye sevinç çığlıkları atan partililer, bir yandan da Ankara'ya 5 milletvekili gönderecek Isparta'da 3 milletvekilliğini almanın sevincini yaşadı. AKP İl Başkanı Nuri Uzaktaş, “Halkımız bu seçimde, 2002 seçimlerinden daha çok teveccüh gösterdi” dedi. (DHA) 

- Merkezin karşısına köfteci ve dönerci standı açılmıştı. Adamlar işsiz kaldı; kimse yok. Sadece gazeteci ve polisler var. Çok az sayıda partili var onların da canları öyle sıkkın ki...

- Standakilerle konuşabildin mi?

- Onlar satış umutlarını hala koruyorlar. "Daha erken, durum tersine dönebilir. Açılan sandık sayısı çok az. Büyük şehirler açıldığında durum belli olur" diyorlar.

- Ancak burada en umutlu olan onlar.


Saat: 19:40

Ümit Çetin Demokrat Parti Genel Merkezi'nden bildiriyor

Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar istifa etti. Saat 19:40'ta Ağar adına bir basın toplantısı düzenleyen Basın Müşaviri Necmi Hatipoğlu, Ağar'ın istifa ettiğini duyurdu.

Parti genel merkezindeki partililer de yavaş yavaş binadan ayrılmaya başladı.

Saat: 19:20

Ümit Çetin Demokrat Parti Genel Merkezi'nden bildiriyor

- Mehmet Ağar Genel Merkezi'ne geldi mi?

- Hayır Ağar henüz gelmedi. Ama adaylıklar döneminde yolsuzluk iddiaları edeniyle görevinden istifa eden teşkilat başkanı Mümtaz Yavuz bir basın toplantısı düzenledi ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Toplantı halen devam ediyor.

- İlk sandıklar açıldı sonuçlar gelmeye başladı. DP Genel Merkezi'ndeki hava nasıl?

- Genel Merkez'de illerden birebir telefonla sonuçları alıyorlar. Bu bilgiyi nasıl ve neye dayaarak söylüyorlar henüz bilmiyorum ama kendi oylarının üzde 25 civarında olduğunu ileri sürüyorlar. Mümtaz Yavuz da böyle açıkladı. Kendilerini ikinci parti olarak görüyorlar.

- Biraz önce 'moraller bozuk' demiştiniz bu durum devam ediyor mu ?

- DP'liler kendilerinin ikinci parti olduğunu iddia ediyorlar. Ama duruma göre barajı geçmiş gibi de görünmüyorlar.  Umutsuzluk devam ediyor.

Saat: 18:55

Süleyman Demirkan bildiriyor...

- MHP, Gnel Merkezi'nde durum nasıl?

- Daha henüz, MHP Gnel Merkezi'ne varamadım. Yaklaşık 15 dakika sonra oradayım. Havayı aktarırım.

-Tamam görüşmek üzere...


Saat 18:50

Oya Armutçu Yüksek Seçim Kurulu'ndan bildiriyor

- YSK merkezinde neler yaşanıyor, şu anda. Nasıl bir hava hakim?

- Şu anda sandıklardan gelen sonuçları da YSK öğrenmeye çalışıyor. Henüz seçim sonuçları ulaşmadı. Bilgisayarla online olarak alınacak sonuçlar.


- Seçim yasakları daha önce açıklandığı gibi saat 21:00 yerine 19:00'da sona eriyor. Gelen son haberler böyle.

- Evet. Sürekli toplantılar yapılıyor. Şu anda en önemli gelişme seçim yasaklarının bitişinin iki saat öne alınması. YSK kamuoyunun bir an önnce bilgi sahibi olması için bu kararı aldı.

Saat 18:12

Ümit Çetin Demokrat Parti Genel Merkezi'nden bildiriyor

Parti genel merkezlerinden canlı yayın

- DP  Genel Mekrezi'nde nasıl bir hava hakim? Mehmet Ağar da merkezde mi?

- Mehmet Ağar Ankara'da ama parti genel merkezinde değil henüz.

- Merkezde büyük bir heyecan ve koşuşturma olmalı şu anda.

- DP Genel Merkezi'nin sekizinci katında bir beçim merkezi oluşturuldub İllerden gelen sonuçlar görevliler tarafından telfonla alınıp duyuruluyor.

- Gelen sonuçlar DP'lileri mutlu etti mi?
- Bunu söyleyemeyiz. Özellikle Doğu illerinden gelen haberler pek iyi değil. Şu an için suratlar asık diyebiliriz. Ama henüz çok erken konuşmak için.

Saat 17:47

/images/100/0x0/55eb243bf018fbb8f8adf004

Okan Konuralp CHP Genel Merkezi'nden bildiriyor...

- Okan merhaba, kolay gelsin...

- Teşekkürler.

- Genel Merkez'de son durum nasıl?

- Buradaki basın mensupları bekleyiş içerisinde; bir hareketlilik yok.

- CHP yönetiminden kimler var binada?

- CHP Genel Merkezi'nde Genel Sekreter Önder Sav dışında üst düzey bir parti yöneticisi bulunmuyor. Ama ilerleyen saatlerde gelenler olacaktır sanırım.

- Sayın Deniz Baykal Ankara'ya geldi...

- Sabah Antalya'da oyunu kullandıktan sonra öğle saatlerinde Ankara'ya geldi; şimdi evinde.

- Seçim sonuçlarını evinde mi yoksa genel merkede mi izleyecek?

- Aldığımız son bilgi seçim sonuçlarını evinden izleyeceği yolunda.

- Oy sayımı artık başladı. Gerçi yayın yasağı var ama CHP'ye ulaşan ilk bilgiler hangi yönde? Moraller nasıl?

- Partiye bağlı sandık görevlilerinden gelen ilk bilgiler, genel merkezde moralleri bozmuş durumda fakat ilerleyen saatlerde elbette bu durum CHP lehine değişebilir olup olmayacağını bekleyip, göreceğiz.

- Partililer seçimi nasıl takip edecek?

- Genel Merkez'in bahçesine dev bir ekran kuruldu. Oradan izleyecekler.

- Peki Okan, görüşmek üzere...

Saat 17:30

Parti genel merkezlerinden canlı yayın

Hasan Tüfekçi Başbakan'ın Subayevleri'ndeki konutunun önünden bildiriyor...

- Hasan merhaba

- Merhaba.

- Orada hava nasıl?

- Şu anda herhangi bir hareketlilik yok.

- Başbakan Üsküdar'da oyunu kullandı; geldi mi evine?

- Yaklaşık 2 saat önce geldi, eşi Emine hanımla birlikte Subayevleri'ndeki konutunda dinleniyor.

- Genel merkeze ne zaman geçecek?

- Yaklaşık bir, bir buçuk saat sonra buradan ayrılıp AKP Genel Merkezi'ne geçeceğini tahmin ediyoruz.

- Şimdilik kolay gelsin; görüşmek üzere..

- Teşekkürler...


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!