Parmaklıklar ardındaki mantı fabrikası

Güncelleme Tarihi:

Parmaklıklar ardındaki mantı fabrikası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2016 15:35

Ankara Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki 50 hükümlü ve tutuklu kadın, cezalarını mantı yaparak çekiyor. Kurumda üretilen gıda ürünleri, kamu kuruluşlarının yemekhanelerine gönderilip, satışa sunuluyor.

Haberin Devamı

Adalet Bakanlığı İş Yurtları Kurumu Daire Başkanı Vehbi Kadri Kamer, Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda, eğitim ve iyileştirme çalışmaları kapsamında suça sürüklenen kadınların tahliye sonrasına hazırlandığını ifade etti. Kurumda, çeşitli suçlardan ceza alan kadınların meslek edinmelerine yönelik eğitimler verildiğini belirten Kamer, psikososyal çalışmalarla hükümlülerin topluma kazandırılmasının amaçlandığına vurgu yaptı. 

MESLEK SAHİBİ OLUYORLAR

Cezaevinde unlu mamuller gıda sektörüne yönelik üretim yapılan atölyenin bulunduğunu dile getiren Kamer, tutuklu ve hükümlü kadınların bu atölyelerde mantı yaptıklarını aktardı. Kamer, şöyle devam etti:
"Atölyede öncelikli olarak gıda sektörüne yönelik meslek edindirme eğitimleri veriliyor. Daha sonra kadın hükümlüler bu atölyede uygulama eğitimlerinin ardından mantı yaparak üretime katılıyor. Burada üretilen mantılar, Adalet Bakanlığı ve çeşitli kamu kurumları ile üniversitelere gönderiliyor. Ayrıca başkanlığımıza bağlı satış ofislerinde de halkın beğenisine sunuluyor."

Haberin Devamı

GÜNLÜK 20 KİLOLUK ÜRETİM

Atölyede yaklaşık 50 kadın hükümlü ve tutuklunun çalıştığını anlatan Kamer, mantı yapan kadınların mesleki bir tecrübe de kazandığını ifade etti.
Tutuklu ve hükümlü kadınların günlük ortalama 200 kilo mantı yaptığını bildiren Kamer, mantıların Adalet Bakanlığı yemekhanesinin menüsünde de yer aldığına işaret etti. Mantıların büyük bir ilgiyle tüketildiğine işaret eden Kamer, satış ofislerinden yoğun sipariş aldıklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!