Parkinson ve Alzheimer'i resim yaparak yendi

Güncelleme Tarihi:

Parkinson ve Alzheimeri resim yaparak yendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 10:34

Parkinson ve Alzheimer'i resim yaparak yendi

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- YENİMAHALLE Belediyesi Melek Edindirme ve Hobi Kursları (YENİMEK) bünyesinde açılan yağlı boya resim kursuna katılan 76 yaşındaki Ruhi Sarp, emeklilik günlerine YENİMEK'le renk kattı. Yeteneğiyle usta ressamlara taş çıkartan Sarı'nın birbirinden güzel tabloları, şimdi çocuklarının ve torunlarının evlerinin duvarlarını süslüyor. Sary, "Doktorumun hobi edinmemi söyledi. Ben de resim yaparak Parkinson ve başlangıç aşamasında olan Alzheimer rahatlızlığımı yendim" dedi.
76 yaşındaki öğretmen emeklisi Ruhi Sarp, ilerlemiş yaşına rağmen bitmeyen enerjisiyle Uğrak Kurs Merkezi'nin aranan ismi, neşesi oldu. 3 yıldır YENİMEK ailesinin üyesi olan ve yağlı boya resim kursunda yaptığı tablolarla bir meslek daha edinen Ruhi Sarp, resme başlama hikayesini anlatırken, "Resme olan ilgim öğretmen okulunda başladı. Ama tuvalin başına oturmaya hiç fırsat olmamıştı. Geçtiğimiz yıllarda doktorum tarafından Parkinson ve Alzheimer başlangıcı teşhisi konuldu. Doktorum kendime bir hobi edinmemi söyledi ve ben de resme başladım. Bu sayede bu hastalıklarımı da yendim. Ömrüm olursa seneye yine bu kursa geleceğim. Eşim de YENİMEK ailesinin bir üyesi. O da iğne oyası kursuna devam ediyor" dedi.
EN KIYMETLİ HEDİYE
4 çocuk, 5 torun sahibi Ruhi Sarp, arkasına sevdiklerinin de desteğini alarak hem hastalıklarını yendiğini, hem de resme olan yeteneğini keşfettiğini söyledi. Kursa başladıktan sonra 11 yağlı boya tablo yapan Sarp, "İlkin heveslendim, tabloları kendi evime astım. Sonra baktım duvarlarda yer kalmadı, çocuklarıma, torunlarıma, sevdiklerime hediye ettim" dedi. Bir tabloyu ortalama 10 günde tamamladığını belirten Sarp, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a ve kurs hocalarına teşekkür etti. 
Kurs hocası Özge Boğan da Ruhi Sarp'ın çok yetenekli olduğunu belirterek, "Ruhi Amca azmiyle herkese örnek oluyor" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!