Park Eymir’deki yolsuzluk iddiaları TBMM’ye taşındı

Güncelleme Tarihi:

Park Eymir’deki yolsuzluk iddiaları TBMM’ye taşındı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2012 00:00

Ankara Hürriyet’in gündeme getirdiği TOKİ Gölbaşı Park Eymir Konutlarındaki yolsuzluk iddiaları TBMM’ye taşındı.

MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık yolsuzluk iddialarını ve bölgede yaşanan sorunları bir soru önergesiyle TBMM Başkanlığına sundu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından yanıtlanması istemiyle verilen önergede Işık, şu soruları sordu:

“Yaşanan sorunlarla ilgili olarak şimdiye kadar Bakanlığınıza herhangi bir şikayette bulunulmuş mudur? Bulunuldu ise bu şikayetlerle ilgili olarak nasıl bir işlem yapılmıştır? Vatandaşların, TOKİ’nin satamadığı için elinde kalan boş dairelerin yakıt paraları nedeniyle bu yolu seçtiği şeklindeki iddia ve görüşleri doğru mudur? Bu insanların mağdur edildiği ve paralarının haksız yere gasp edildiği iddiaları doğru mudur? Site yönetimi tarafından şimdiye kadar vatandaşın anlayacağı bir şekilde ayrıntıları içeren bir gelir-gider hesabı yayınlanmış mıdır? Yayınlanmadı ise bunun gizlenmesinin sebebi nedir?

Denetimde kimler var

“Anılan site yönetiminin faaliyetlerini denetleyen Denetim Kurulu kimlerden oluşmaktadır? Bu kişilerin meslek ve eğitim durumları nasıldır? Anılan TOKİ konutları site yönetiminde kaç personel çalışmaktadır? Bunlar hangi statü altında çalıştırılmaktadır? Yöneticilerin aldıkları maaşlar ne kadardır? Gölbaşı ilçesi ile anılan site arasındaki yolun aydınlatma ve kaldırımları ne zaman yapılacaktır?”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!