'Park alanında yapılaşma istemiyoruz'

Güncelleme Tarihi:

Park alanında yapılaşma istemiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2017 16:40

Koru Mahallesi sakinleri, Büyükşehir Meclisi’nde alınan kararla Ahmet Taner Kışlalı Parkı’nın bir bölümünün Ankara Okçuluk İhtisas Spor Kulübü’ne verilmesine tepki gösterdi. Muhtar Türkan Yezer, “Böyle bir tesis yapılması, otopark ihtiyacı ve trafik yoğunluğunu daha da artıracak” dedi.

Haberin Devamı

Çayyolu Koru Mahallesi’ndeki Ahmet Taner Kışlalı Parkı’nın bir bölümünün, Büyükşehir Meclisi kararıyla Ankara Okçuluk İhtisas Spor Kulübü tahsis edilmesine tepki gösteren Koru Mahallesi muhtarı Türkan Yezer, “Kamu hizmeti için ayrılmış olan bu alanda yapılmak istenen bu tesis çevreye ve kamuya zarar verecektir” dedi. Mahalle sakinlerinin de parktaki yapılaşmaya karşı olduğunu ifade edenmuhtar Yezer, şunları söyledi:

PARKI İKİYE AYIRACAK

“Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla harekete geçen Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, 10 bin 420 metrekare büyüklüğündeki alanı ‘tahsisinde sakınca olmadığı’ görüşüyle özel bir spor tesisine vermiştir. Bu proje hayata geçtiğinde park iki parçaya ayrılacak, peyzajı bozulacak. Bu bedelsiz tahsise, halkı kandırarak kılıf hazırlanmaya çalışılmıştır. Bu bölgede metro son durak olmasının da etkisiyle uzun süredir otopark ve trafik sıkıntısı yaşanıyor. Böyle bir tesis yapılması, otopark ihtiyacı ve trafik yoğunluğunu daha da artıracak. Yapılan tesis çevreye ve kamuya yarar yerine, zarar getirecektir. Kamu hizmeti için ayrılmış olan bu alanlarda gerçek sahiplerinin ön planda olduğu bir düzenleme yapılmasını istiyoruz. Bizler bölge sakinleri olarak imar ve tapu mevzuatına aykırı yapılan bu düzenlemenin bir an önce durdurulmasını istiyoruz.”

Haberin Devamı

Park alanında yapılaşma istemiyoruz

VATANDAŞIN 'ÖZEL MÜLK GİRİLEMEZ' ŞAŞKINLIĞI

Çayyolu Koru Mahallesi’nde, Çankaya Belediyesi’ne ait Bahattin Dinçmen Parkı’nın bir bölümüne “Özel Mülk Girilemez” levhasının da yer aldığı tel örgü çekildi. Tel örgüyü gören vatandaşlar şaşkına dönerken, kapatılan alanın araç geçişini engellemesine tepki gösterdiler.

MAHKEME KARARI VAR

Hürriyet Ankara’nın edindiği bilgiye göre, Çayyolu’nun Yenimahalle Belediyesi’ne bağlı olduğu dönemde başlanan yeşil alan çalışmarı sırasında arsa sahibi “Özel mülkiyetim işgal ediliyor” gerekçesiyle belediyeye dava açtı. Daha sonra Çankaya Belediyesi’ne bağlanan yeşil alanın ismi Bahattin Dinçmen Parkı olarak değiştirildi. Geçtiğimiz ay sonuçlanan davayı kazanan arsa sahibi de kenine ait olan 3 parsellik alanı tellerle çevirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!