Paris’teki polis şiddetine Londra’da protesto

Güncelleme Tarihi:

Paris’teki polis şiddetine Londra’da protesto
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2017 11:58

Paris’te polisin bir gence copla cinsel saldırıda bulunması, Londra’da da protesto edildi. Eylemi, ‘Irkçılığa Karşı Dur’ (Stand Up To Racism) ile ‘Siyahilerin Hayatı Değerlidir’ (Black Lives Matter) adlı sivil toplum örgütleri düzenledi.

Haberin Devamı

FRANSA’nın Londra Büyükelçiliği önündeki gösteride, saldırıyı gerçekleştiren polislerin hapsedilmesini isteyen eylemciler, “Theo için adalet”, “Artık örtbaslar olmasın” yazılı dövizler taşıdı. Eylemciler, Fransa’daki ırkçılığın yanı sıra İslamofobiye karşı da slogan attı.
Saldırıyı protesto için 4 Şubat’tan bu yana Paris ve banliyölerinde başlayan gösteriler devam ederken Fransa İçişleri Bakanı Bruno Le Roux, gerilimin sona ermediğini söyledi. France 2 televizyon kanalına konuşan Le Roux, “Banliyölerde hala gerginlik var, bu yüzden polis ve halk arasındaki gerilimin bir anda önce düşürülmesini arzu ediyorum” dedi.

HASTANEDEN ÇIKTI HALKA ÇAĞRI YAPTI

Polisin 2 Şubat’taki kimlik kontrolü sırasında şiddetine maruz kalan Theo (22) ise tedavi olduğu hastaneden taburcu edildi. Theo, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada, kendisine destek için protesto yapanlara sağduyu çağrısı yaptı ve adalete güvenmelerini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!