Paris'teki olaylar yayılıyor

Güncelleme Tarihi:

Paristeki olaylar yayılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2005 14:49

Fransa'nın başkenti Paris'te protestocu gençlerle güvenlik güçleri arasında süren çatışmaların 9. gecesinde olaylar başkent Paris dışına taşarken, dün gece yakılan araç sayısının 900'ü geçtiği bildirildi.

Şiddet olaylarının, Paris'in dışında diğer kentlere de sıçraması üzerine, Başbakan Dominique de Villepin, ilgili sekiz bakanının katılımıyla son durumu değerlendirmek ve alınacak önlemleri görüşmek üzere acil bir toplantı düzenledi.
Bu arada, sorgulananların sayısının da 250'ye ulaştığı bildirildi.

Muhalefetteki Sosyalist, Yeşil ve Komünist Parti temsilcileri, yaptıkları açıklamalarda, İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy'nin istifasını istediler. Sarkozy, yaptığı sert açıklamalarla olaylı banliyölerdeki gençleri “tahrik etmekle” suçlanıyor.

Fransız basını, Başbakan Dominique de Villepin'in büyük bir krizle karşı karşıya kaldığını yazarken, olayların “hükümeti sarstığı” yorumunu yapıyor.

Olayların başından bu yana ülke genelinde yakılan araç sayısının 1500'ü geçtiği belirtilirken, şiddetin özellikle yoğunlaştığı Seine-Saint-Denis bölgesinde kamu malına verilen zararın 7 milyon avro civarında olduğu bildirildi.
Paris yakınlarındaki Clichy-Sous-Bois banliyösünde geçen hafta perşembe günü iki gencin polisten kaçarken elektrik trafosunda akıma kapılarak hayatını kaybetmesi üzerine, polisi protesto edenlerin çıkardığı olaylar giderek diğer banliyölere de yayılmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!