Paris'te iki saldırı birden! Saldırgan aynı kişi çıktı

Güncelleme Tarihi:

Pariste iki saldırı birden Saldırgan aynı kişi çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 11:19

Paris'ten son dakika haberi... Paris'te önce yol kontrolü sırasında polise silahlı saldırı gerçekleşti, bir polis yaralı olarak kurtuldu. Ardından Orly Havalimanı'nda askerin silahını alan bir kişi bir dükkana kaçtığı sırada vurularak etkisiz hale getirildi. Polis kaynakları iki saldırıyı gerçekleştirenin aynı kişi olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Fransa'nın başkenti Paris'te üst üste iki silahlı saldırı gerçekleşti. Saat sabah 8.30 sırasında silah sesleri duyulan Orly havalimanında bir kişi askerin silahını almaya çalıştı.

Olayın ardından havalimanının boşaltıldığı ve bölgede operasyon başlatıldığı belirtildi. Olayın terörist bir saldırı olup olmadığı henüz bilinmiyor. AFP'nin haberine göre havalimanında bulunan yolcular tahliye edildi. Havalimanındaki uçuşlar ertelendi. İnecek uçaklar ise başka havalimanlarına yönlendirildi. Bazı uçuşların şehirdeki diğer havaalanı olan Charles De Gaulle'e yönlendirildiği belirtildi.

SALDIRGAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ 

Saldırgan diğer güvenlik güçlerinin ateş etmesi sonucu etkisiz hale getirildi. Havalimanına özel güvenlik birimleri sevk edildi. 

Fransa İçişleri Bakanlığı askerin silahını almaya çalışan şüphelinin öldürüldüğünü doğruladı. Şüphelinin vurulmadan önce havalimanındaki bir dükkana kaçtığı bildirildi. Olayda yaralanan olmadığı belirtildi. 

Haberin Devamı

Şehrin güneyindeki havalimanı güvenlik çemberine alınmış durumda. Polis, öldürülen saldırganın intihar yeleği giyip giymediğini tespit etmeye çalışıyor. İçişleri Bakanlığı da vatandaşlara ‘Orly’ye gelmeyin’ çağrısı yaptı.

SABAH SAATLERİNDE POLİSE ATEŞ AÇILDI

Öte yandan, yine başkent Paris’te, sabah 6.55 şehrin kuzeydoğu bölgesinde yol kontrolü sırasında polise ateş açıldığı açıklandı. Bir polis memurunun yaralandığı saldırının ardından aracını bırakıp kaçan saldırganın bir başka araç çaldığı bildirildi.

POLİS KAYNAKLARI: SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİREN AYNI KİŞİ

Reuters'ın haberine göre polis kaynakları havalimanında etkisiz hale getirilen kişinin, sabah polise saldıran kişi olduğunu açıkladı. Bu kişinin "polis ve istihbarat güçleri tarafından daha önce tanınan bir Müslüman" olduğu belirtildi.

 

Haberin Devamı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, olayın ardından güvenlik güçlerini tebrik etti.

Hollande, saldırılarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, devletin terörle mücadelesinin kararlılıkla süreceğini belirterek, "Bu tehlikeli kişiyi etkisiz hale getiren polis ve askerleri cesaretlerinden ve etkili müdahalelerinden dolayı kutluyorum." ifadesini kullandı.

Paris terörle mücadele savcısının, saldırıyı düzenleyen kişi ve suç ortaklarıyla ilgili bütün gerçeklerin ortaya çıkması için soruşturma başlattığına dikkati çeken Hollande, "Devletimiz, vatandaşlarımızın ve topraklarımızın güvenliği için kararlı bir şekilde, aralıksız olarak terörle mücadele edecektir. Bu mücadele, büyük bir dikkatle en üst seviyede sürdürülecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

SALDIRGAN 39 YAŞINDA
BFM kanalı, polis kaynaklarına dayandırarak verdiği haberde, Fransız vatandaşı ve 39 yaşında olduğu belirtilen saldırganın babası ve erkek kardeşinin gözaltına alındığını duyurdu.

Saldırganın silahlı soygun ve uyuşturucu kaçakçılığı suçlarından sabıkası bulunduğunu kaydeden BFM kanalı, bu kişinin "radikalleşme eğiliminde olduğu" gerekçesiyle istihbarat servislerinin takibinde olduğunu ve geçmişte, olağanüstü hal uygulaması uyarınca savcılıktan izin alınmadan evine polis baskını düzenlenerek arama yapıldığını ifade etti.

Le Parisien gazetesi ise saldırganın kimliğinin "Zied B." olduğunu açıkladı. Gazete ayrıca saldırganın Garges-les-Gonesse banliyösündeki adresine polis baskını düzenlendiğini belirtti.

Haberin Devamı

Fransız gazetesi, görgü tanıklarına dayanarak verdiği haberde, saldırganın Orly Havalimanı'nda kadın askeri önce rehin almaya çalıştığını, daha sonra çıkan boğuşmanın ardından askerin silahını alıp bir mağazaya saklandığını yazdı.

Bu arada, saldırının ardından kapatılan Orly Havalimanı’nın batı terminali uçuşlar için yeniden yolculara açıldı. Saldırı sonrası durdurulan tren seferlerinin de yeniden başladığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!