Paris’te engellilerle dayanışma gecesi

Güncelleme Tarihi:

Paris’te engellilerle dayanışma gecesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2017 15:08

Fransa’nın başkenti Paris’te kısa süre önce bedensel engelli çocuğunu kaybeden bir annenin çabalarıyla, Paris’te, bedensel engelli çocuklar ve aileleriyle dayanışma gecesi düzenlendi.

Haberin Devamı

KAS Hastalıklarıyla Mücadele Derneği öncülüğünde gerçekleşen geceye, Paris’te faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşlarıyla çok sayıda vatandaş katıldı. Bir buçuk yaşına kadar normal bir çocuk olan ve kısa bir süre önce 16 yaşında hayata gözlerini yuman Kaan Küçükbaş’ın annesi Sevda Yeğin Küçükbaş’ın girişimleriyle gerçekleşen gecede konuşan Paris Başkonsolosluğu’ndan Konsolos Müslüm Aygün, “Çok ender görülen bir hastalık dolayısıyla bu akşamki dayanışma gecesine yoğun ilgi gösterdiğiniz için hepinize öncelikle ayrı ayrı teşekür etmek istiyorum. Tabii bu akşam sponsorlarımız var, birçok dernek başkanımız var aramızda. Şu anda görüyorum hepsini. Bu anlamlı geceye katılarak bir nevi destek vermiş oluyorlar. Maddi destek bir şekilde verilmiş olabilir ama önemli olan manevi destek” dedi.

Haberin Devamı

Paris’te engellilerle dayanışma gecesi

Sevda Yeğin Küçükbaş ise gecede yaptığı konuşmada, “Ben aslında bu dayanışma gecesini oğlum yaşarken yapmayı çok istiyordum. Amacım bu derneği Türklere tanıtmak, benim durumumdaki başka ailelere ışık olmak, derneğimize maddi ve manevi destek sağlamaktı. Bu gece bunu gerçekleştirmiş olmaktan mutluyum” dedi.
Paris’te yaşayan sanatçılar etkinlikte sahneye çıkarken, en büyük alkışı bedensel engelli sanatçı aldı.

Paris’te engellilerle dayanışma gecesi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!