Paris'te 3 kadının öldürülmesi

Güncelleme Tarihi:

Pariste 3 kadının öldürülmesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 16:05

- Fransa'nın başkenti Paris'te 2 yıl önce 3 kadının öldürülmesini protesto için Diyarbakır, Siirt ve Batman'da yürüyüş düzenlendi - Siirt'teki yürüyüşün ardından izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba müdahale edildi, 2 kişi gözaltına alındı

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - Fransa'nın başkenti Paris'te 2 yıl önce 3 kadının öldürülmesini protesto için Diyarbakır, Siirt ve Batman'da yürüyüş düzenlendi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde toplanan grup, Paris'te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in öldürülmesini protesto için İstasyon Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşün ardından konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Paris'teki katliamı lanetlediklerini söyledi.

"Bu cinayetin henüz aydınlatılmamış olmasını kınıyoruz" diyen Kışanak, "Paris bir kez daha karanlık bir cinayetle büyük bir katliamla sarsıldı. İnsanlık değerlerine sahip çıkmak, katliamları önlemek, demokrasi ve özgürlük için cinayetin arkasında bulunanları teşhir edelim. Hesabı sorulmamış her cinayet yeni cinayetlerin davetçisidir" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

- Siirt'te 2 kişi gözaltına alındı

Siirt'te ise Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) önünde toplanan grubun yürüyüşüne, güvenlik güçlerince izinsiz olduğu gerekçesiyle müsaade edilmedi.

DBP il yöneticisi Şehnaz Tanış'ın yaptığı açıklamanın ardından bir grup yolu trafiğe kapatarak izinsiz gösteri yapmak istedi.

Polisin dağılmaları yönündeki uyarısını dikkate almayarak taş atan gruba, biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edildi.

Olaylarda 2 kişi gözaltına alındı.

- Batman

Batman Belediyesi önünde toplanan grup, Atatürk Parkı'na kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından açıklama yapan HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Paris'te 3 kadının öldürülmesinin bir komplo olduğunu savunarak, saldırıyı kınadı.

Ata, Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'nun merkezine düzenlenen saldırıya ilişkin de "Eğer Sakine'nin cinayeti aydınlanmış olsaydı, Fransa bugün bu yası tutmuyor olabilirdi" dedi.

HDP Van Milletvekili Özdal Üçer de 3 kadının öldürülmesiyle ilgili faillerin bulunmasını istedi.

Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!