Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Paris şifreyi verdi: Enerji

Geçen hafta Paris’te yapılan Maison&Objet Fuarı, önümüzdeki dönemin dekorasyon şifrelerini ‘Enerji’ teması altında toplamıştı:

Haberin Devamı

“Hepimiz pozitif enerji yaymak, karşılığında yaşadığımız mekânlardan pozitif enerji almak isteriz.”

Rengin enerjisi

Fransızların bir diğer ünlü trend danışmanı Vincent Grégoire ise dijital pop kültürünün de yardımıyla provokatif kolajlar, çılgın kombinasyonlar ve sıradışı yorumların yaratıcılığı tetikleyerek pozitif enerjiyi açığa çıkardığına işaret etti. Onun yeni dekorasyon formülü ise içinde mizah unsuru olan mekânlar yaratmak.

Gerçeküstü bir dünya

“Dolup taşan bir zekânın beraberinde, sezgilerin gücü ve yaratıcılık devreye girer. Gerçeküstü bir ülkeye adım atınca farklı boyutlara ulaşmış oluruz.” Trendsetter François Bernard şiirsel, sürrealist, brüt malzeme ve formların moda olacağını söylüyordu.

Pozitif enerjinin önemi

Maison&Objet’nin Observatory adında ekibi trendleri analiz ediyor. Bu seneki mikro trendleri şöyle belirlemiş: “Eğer hepimiz pozitif enerji yayarsak evrende, aradığımız yaratıcı atmosfere ulaşmış oluruz.”

Haberin Devamı

Siz neyle şarj oluyorsunuz?

Telefonumuzu, iPad’imizi, dizüstü bilgisayarımızı her gün şarj ediyoruz. Peki ya kendi pilimiz bitince ne yapıyoruz? Fransız trendsetter’lar bunun üzerine kafa yormuşlar ve Paris’teki fuarı kendi kişisel şarj ikonumuzu bulmaya yarayacak önerilerle doldurmuşlardı.

Batı- doğu karması başrolde

1995’ten beri iç mekân tasarımı yapan Zeynep Fadıllıoğlu, lokal ve evrensel çizgileri birleştirdiği ilk mobilya koleksiyonunu bu fuarda görücüye çıkardı. Stilinde, onun imzasını taşıyan mekânlarda görmeye çok alışık olduğumuz Doğu-Batı karması başroldeydi. Sadece desen değil renk, tekstür, kumaş ve mimari öğelerin kullanımıyla dikkat çeken ürünlerin her birinin hikâyesi, en az fonksiyonları kadar önem taşıyordu.

Işık ve gölge

“Karanlığın etrafı sardığı bir dönemdeyiz. Hepimiz aydınlanmanın peşinde koşuyoruz. Bu yüzyılın ışıkları yoğun duygular hissetmemize sebep oluyor” diyen trend analizcisi Elizabeth Leriche, ışığı yansıtma özelliğine sahip bakır, gold ve bronz gibi materyallerle yapılan tasarımların, cam ve kristal objelerin, lake yüzeylerin evlere gireceğini belirtti.

Haberin Devamı

Yeni halılar çizgili

Stepevi’nin fuarda sunduğu yeni koleksiyon iki farklı tasarıma ve beş renk kombinasyonuna sahip. Stripe Collection adlı koleksiyondaki halıların özelliği, görsel ve tensel bir mutluluk unsuru olarak tasarlanmaları.

Yazarın Tüm Yazıları