Paris’in ünlü alışveriş mağazasında bomba telaşı

Güncelleme Tarihi:

Paris’in ünlü alışveriş mağazasında bomba telaşı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2008 20:13

FRANSA'nın başkenti Paris’in en ünlü dev alışveriş merkezlerinden Printemps’da bu sabah bomba ihbarı yapıldı.

Alışveriş merkezinin erkeklere sunulan ürünlerin bulunduğu mağazasındaki müşterilerin, sahipsiz çantaları fark etmesiyle yapılan ihbarın ardından bina tamamıyla boşaltıldı. Polis, yaptığı ilk aramalarda, "patlatılma sistemi hazırlanmamış’ 5 dinamit lokumu buldu. Bina çevresinde çok geniş güvenlik önlemleri alınırken, Fransa İçişleri Bakanı Michel Alliot-Marie olay yerine giderek incelemelerde bulundu.

Olaya ilişkin bir başka bilgiyse Paris’te korkuyu arttırdı. Agence France Presse’e (AFP) bu sabah saatlerinde Afganistan Devrimci Cephesi (FRA) imzalı bir mektup ulaştığı ve mektupta, mağazaya bomba konduğunun ifade edildiği öğrenildi. Mektupta, Fransız devletini, Afganistan’daki 2800 askerini Şubat 2009’un sonuna dek çekmesi doğrultusunda uyaran Afganistan Devrimci Cephesi, bombaların nerelere koyduğunu da ayrıntısıyla haber verdi.

Mektupta şu ifadeler yer alıyor:
“Biz Afganistan Devrimci Cephesi’yiz. Printemps Erkek Mağazası’na çok sayıda bomba yerleştirdik. Bunlardan bir tanesi, binanın 3. katındaki tuvaletin sifonunun arkasında bulunuyor. Sifon demonte edildiğinde (girişteki ilk tuvalette) bomba tesisatı görülecektir. Eğer 17 Aralık çarşamba gününe dek kimse müdahale etmezse bombalar patlayacak. Ülkenizin cumhurbaşkanını bu mesajdan, ülkemizdeki (Afganistan) askerlerini en geç 2009 yılının Şubat ayı sonunda çekmesi gerektiğinden haberdar edin. Aksi takdirde büyük kapitalist mağazalarınızda, bu kez önceden haber vermeksizin eylemlerde bulunacağız. İki ayrı bomba da ikinci kattaki kadınlar tuvaletinde bulunuyor. Sizi temin ederim ki bu dalga geçmek amacıyla yazılmış bir mesaj değil. Ya yetkili mercileri acilen bilgilendirirsiniz ya da elinizi kana bulamış olursunuz. F.R.A. Yaşasın özgür Afganistan.”

Noel tatilinin yaklaşması nedeniyle Printemps alışveriş merkezi, yılın en kalabalık sezonunu yaşıyor. Bu arada Strasbourg’da bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, olaya ilişkin olarak yaptığı ilk açıklamada, terör tehlikesine karşı duyarlı ve katı olunması çağrısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!