Paris-Dakar Rallisi start aldı

Güncelleme Tarihi:

Paris-Dakar Rallisi start aldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2001 00:00

Haberin Devamı

Otomobil sporlarında yılın ilk büyük organizasyonu olan ve bu yıl 23.sü düzenlenen Uluslararası Paris-Dakar Rallisi, Fransa’nın başkenti Paris’te başladı.

Paris’teki ünlü Eyfel Kulesi altından verilen startla başlayan ralli, 21 Ocak Pazar günü Senegal’in başkenti Dakar’da sona erecek.

Toplam 10 bin 740 kilometrelik parkurda 20 etaptan oluşan zorlu bir mücadeleye başlayan 276 resmi yarışmacı, 133 motosiklet, 113 otomobil, 30 kamyon ve 82 yardımcı otomobille ralliye katılıyorlar.

900 kilometrelik Paris-Narbonne arasındaki ilk etabın bu gece geç saatlerde tamamlanması beklenirken, yarışmacılar yarından itibaren İspanya’ya geçecek ve burada da 2 etapta mücadele verecekler. İspanya’dan gemiyle Fas’a götürülecek olan araçlar, Fas’ta 4, Moritanya’da 8, Mali’de 2 ve son olarak da Senegal’de 3 etapta yarışarak ralliyi 21 günde tamamlayacaklar.

Geçen 2 yılda parkuru değiştirildikten sonra 3 yıldır ilk kez Paris’ten başlatılan rallide, bu yıl yetkililer, önceki yıllarda Afrika ülkelerinde karşılaşılan bazı olaylar konusunda özellikle Moritanya, Fas ve Mali’den güvenlik önlemleri konusunda güvence alındığını söylediler.

Yarışta bu yıl da en büyük favoriler arasında, otomobil kategorisinde, son 2 yılın şampiyonu Fransız Jean Louis Schlesser, motosiklet kategorisinde de yine son 2 yılda şampiyonluk elde eden Fransız yarışçı Richard Sainct gösteriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!