Paris bombacılarından biri İzmir'de bir otelde 2 gün konaklamış

Güncelleme Tarihi:

Paris bombacılarından biri İzmirde bir otelde 2 gün konaklamış
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2015 10:14

Fransa'nın başkenti Paris’te 13 Kasım katliamında üzerine sardığı bombaları Stade de France’ın önünde patlatan ve sahte Suriye pasaportuyla gündeme gelen Ahmad Al Mohammad’ın (25) yolu, İzmir'den geçmiş. Kendisini Suriyeli olarak tanıtan Ahmad Al Mohammad, İzmir'in Basmane semtinde Suriyeli sığınmacıların kaldığı Sultan Otel’e 2 Ekim'de giriş yapmış, 4 Ekim'de ayrılmış.

Haberin Devamı

MARE'DEN KİLİS'E, ANTEP'TEN İZMİR'E

Habertürk Gazetesi'nden Neşet Dişkaya'nın haberine göre, Türk ve Fransız istihbaratının çalışmasıyla canlı bombanın sığınmacı gibi IŞİD kontrolündeki Mare’den Kilis’e, aynı gün Gaziantep’e, daha sonraysa İzmir’e geçtiği saptandı. Mohammad, otelden ayrıldıktan sonra Ege Denizi üzerinden Yunanistan-Belçika hattıyla Fransa’nın başkenti Paris’e geçip katliamı organize eden IŞİD hücresiyle buluşmuş.

BASMANE'DE BİR OTELE YERLEŞMİŞ

Büyük bir gizlilik içinde yürütülen soruşturmada, geçen eylül ayının son haftası Kilis’ten Türkiye giriş yaptığı tespit edilen Ahmad Al Mohammad’ın aynı gün Gaziantep’e gittiği belirlendi. Türk polisi, Gaziantep’ten sonra 2 Ekim günü İzmir’e geldiği belirlenen bombacı Mohammad’ın, 70 bin sığınmacının büyük zorluklarla barındığı Basmane semtinde bulunan bir otelde kaldığını tespit etti.

Haberin Devamı

403 NO'LU ODADA 2 GÜN

Paris bombacısı Mohammad’ın, Sultan Otel’e 2 Ekim Cuma günü gece saat 03.50 sıralarında giriş yaptığı ortaya çıktı. 403 numaralı odada kaldığı belirlenen Mohammed’ın 2 gün sonra 4 Ekim Pazar günü gece saat 03.30 sıralarında ise otelden ayrıldığı anlaşıldı.

KENDİNİ SIĞINMACI OLARAK TANITTI

Kendini Suriye’den gelen bir sığınmacı olarak tanıtan ve polis tarafından herhangi bir arama kararı bulunmayan Ahmad Al Mohammad’ın otelden ayrıldıktan sonra Ege sahillerinden Yunanistan’a gittiği tespit edildi. 

Canlı bombanın Yunanistan’dan sonraysa başka Avrupa ülkelerine ve en son Paris’e gittiği belirlendi. Mohammad, aranmadığı için gittiği her ülkede kendisini sığınmacı olarak tanıttığı ve sahte Suriye pasaportu gösterdiği anlaşıldı.

OTEL GÖREVLİLERİ: 2 GÜN KALIP GİTTİ

Otel çalışanları, Ahmad Al Mohammad’ın otellerine Suriye pasaportuyla giriş yaptığını açıkladı. Otel yetkilileri, “4 kişilik 403 numaralı odada kaldı. Adres olarak Suriye’yi verdi. Kayıt formunda ülkesi yazılan bölüme ise Syrian Arap Republic (Suriye Arap Cumhuriyeti) yazdı. Üzerinde kimlik yoktu. Bize pasaportunu verdi. Günlük 60 liraya kaldı. Bizim otelde daha çok Suriyeli sığınmacılar kalır. Onu da sığınmacı sandık. Şüpheli bir hareketi olsaydı polise bildirirdik” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE ÜZERİNDEN BALKAN ROTASIYLA GİTTİ

Ahmad Al Mohammad, Suriye’den Fransa’ya Türkiye üzerinden Balkan rotasını kullanarak geçti. Suriye’nin İdlib kentinden Türkiye’ye gelen canlı bomba, 4 Ekim’de Bodrum’dan Yunanistan’ın Leros Adası’na geçti. Buradan Makedonya’ya, oradan da Sırbistan’a giden Mohammad, 7 Ekim’de sığınma başvurusunda bulundu. Bir gün sonraysa Hırvatistan’a giriş yaptı ve buradaki mülteci kampında kayıt altına alındı. Hırvatistan’da 6 saat kalan canlı bomba Mohammad, sırasıyla Macaristan ve Avusturya’ya geçti. Buradan da Fransa’ya geçen Mohammad, 10 gün süren yolculuğun ardından canlı bomba eylemini gerçekleştirdi.

BASMANE'DEKİ OTEL VE PANSİYONLAR SIĞINMACILARLA DOLU

Haberin Devamı

İzmir’de kalan ve kayıt altında bulunan yaklaşık 70 bin sığınmacının büyük çoğunluğunun kaldığı Basmane semtindeki otel ve pansiyonlar sığınmacılarla dolu.

İzmir’de bulunan ve kayıt altına alınan sığınmacılar, yanlarında bulunan kimlik ve pasaportlarına göre ya da beyanlarına göre kayıt altına alınıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!